rogerwro Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 witam panowie, mam problem z wycieraczka, ktora nie dziala. dzisiaj ja rozebralem, standardowo szlam w srodku. wszystko wyczyscilem, niestety nie udalo mi sie sciagnac bialej duzej zebatki, zaaplikowalem pod nia duzo preparatu do czyszczenia, rozruszalem i sie kreci, apropo silnika to szczotki są okej, po przeczyszczeniu zlozeniu itd dalej nic, jak nie dzialalo tak nie dziala. i teraz nie wiem co sprawdzic, czy silnik dziala na krotko? nie chce go spalic, czy na kostke idzie napiecie? nie wiem ktory pin odpowiada za plus, czy manetka przy kierownicy jest popsuta? moze bezpiecznik? wydaje mi sie ze jest sparowany z przednimi, te dzialaja ok. dodam jeszcze, ze na plytce w silniczki chyba z 3 luty wygladaja na zasniedziale i nie bylo w nim uszczelki, pewnie wczesniej ktos tam grzebal. prosze o pomoc.
hofi7 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 ja ostatnio miałem ten sam problem, jako że nie miałem czasu tego rozbierać to zawiozłem samochód do znajomego, który po rozłożeniu i sprawdzeniu jednoznacznie stwierdził, że silnik jest spalony. Zresztą chyba to jest dosyć częsty problem w naszych avantach z tą wycieraczką. Mi udało się kupić silnik za 100 zł, ale nie orientuję się jak wyglądają ceny np. na allegro.
wrclaguna Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 ====> http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-silniczka-zamka-bagazniku-172481/
Rekomendowane odpowiedzi