ŻUŁV Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Witam. Wiekszość odpowiedzi na moje pytania znajdowłem dotychczas na forum ale problem powraca i niewiem co już robic. Otóż jakieś dwa miesiące temu zmieniałem rozrząd i wyjąlem turbo z powodu powtarzającego się przeładowania. Turbo zregenerowane. Auto ciągnie turbo nie gwizda nie pije oleju ale problem z przeładowaniem ciągle powraca. Wymieniony N75 węże od podciśnień także. przegonie auto turbo działa przez dwa dni i znowu przeładowania. Czy możliwe że w ciągu kilku tygodni od instalacji zregenerowanej turbiny, powiedzmy trzech, łopatki zmiennej geometrii już się cieły? Czy to wina turbo czy jazdy na krótkich odcinkach?? Dodam że czekam na regenerację wtrysków bo auto na zimnym przy około 2 tyś trzęsie piecem i bardzo kopci. Znajomy mechanik twierdzi że to albo wtryski albo pompa. Wtryski na próbie wypadły słabo więc robię co będzie dalej zobacze ale to chyba niema nic do przeładowań...
ciahciah Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 wtryski maja dużo do przeładowania ale czy to jedyna przyczyna nie koniecznie, ogarnij wtryski, zrób logi
Rekomendowane odpowiedzi