Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moja audiolka 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, i ja postanowiłem zaprezentować moją A4 1.8 '96 :hi: . Co zostało zmienione to: układ dolotowy i wydechowy + przeprogramowanie komputera co dało około 150KM, zmienione światła przednie + xenony, felgi 15' na gumach 195/65/15 diamand platin - 1st sezon

Kilka fotek

audi1ba9.th.jpg

audi2sb9.th.jpg

audi3rq9.th.jpg

audi4zq5.th.jpg

Co chciałbym zrobić, gdy wpadnie parę groszy: przyciemnić wszystkie szyby, może mały szczegół ale dodać klamki w kolorze nadwozia, być może większe felgi, polepszyć car audio bo na razie fabrycznie, obniżyć zawieszenie ale to trochę dalszy plan.

P.S Może jakieś sugestie, żeby ją upiększyć :decayed: ?

Opublikowano

ładne auto , załóż troche wieksze felgi , minimum 16" a najlepiej 17" bo na tych to troche lipnie , sam jezdze na 16 ale to mój swiadomy wybór.klamki i ciemne szyby to bardzo dobry wybór zeby troche "odmłodzic auto"... kilka pytań:

1. jak ci swieca te Sonary ??

2. jaki masz motor ??

Opublikowano
  • Autor

Odp.1 Jak dla mnie elegancko, akurat Sonary+xenony założył poprzednik (kumpel od którego kupiłem), musiał je rozbierać i poprawiać bo parowały ale już jest elegancko!

Odp.2 Powiem szczerze ze wiem tylko tyle ze 1.8 20V fabrycznie 125KM +LPG :przebiegly:

Opublikowano

i zrobił z tego 150 kucy ??? nieżle , nie spodziewałbym sie.. Poziek co ty na to ????

Opublikowano

fajna audi :good: wez opisz bardziej jak uzyskałeś te 150 koni???

Opublikowano

masz taki silnik jak ja

Opublikowano

autko fajne ale bez wykresu jakos w te 150 km nie wierzę

Opublikowano

fajne audi, mam też sonary i średnio jestem znich zadowolony a co do mocy to jest bardzo ciekawe jak ją zwiększyłeś do 150KM :mysli:?

Opublikowano

150Km to prawie jak 1.8t :tongue4:

Opublikowano

przeprogramowanie komputera co dało około 150KM

Odp.2 Powiem szczerze ze wiem tylko tyle ze 1.8 20V fabrycznie 125KM +LPG :przebiegly:

Wykrzesac z tego silnika 150 KM zasilanego gazem :polew: ??

Sam program nie ma takiej możliwosci !! Silnik wolnossacy bez turbo... nie wierze - bez ingerencji w graty i dłubania silnika tak SIE NIE DA :>

150 KM raczej w Twojej podświadomości kolego :wink4:

Opublikowano
150Km to prawie jak 1.8t

prawie robi wielką różnicę :kox:[br]Dopisany: 16 Lipiec 2008, 09:12 _________________________________________________ale fakt autko śliczne, jeszcze tylko większy 'bucik' i będzie super :evil:

Opublikowano

Ładne autko. Zrealizuj swoje plany a bedzie :good:

Opublikowano
  • Autor

przeprogramowanie komputera co dało około 150KM

Wykrzesac z tego silnika 150 KM zasilanego gazem :polew: ??

Sam program nie ma takiej możliwosci !! Silnik wolnossacy bez turbo... nie wierze - bez ingerencji w graty i dłubania silnika tak SIE NIE DA :>

150 KM raczej w Twojej podświadomości kolego :wink4:

Kolego chyba nie przeczytałeś do końca... nie tylko został przeprogramowany komputer, został również zmieniony cały wydech, na hamowni nie byłem nią nigdy i jest to moc szacowana, przy zakupie rzeczy są przewidywane procenty przyrostu mocy i to z tąd wyliczałem i wyszło koło 150. No ale nie będę się tutaj kłócił czy ma 140 czy 150 i ile jest możliwe wyciągniecie z niej mocy, w wolnej chwili nawet z własnej ciekawości przejadę się na hamownie sprawdzić faktyczną moc auta. Jedno jest pewne, że odejście ma lepsze niż fabryka dała-sprawdzone w praktyce...

Opublikowano

na jaki wydech wymieniłeś jak można wiedzieć ? gdzie robiłeś komputer? itp. tez bym chciał podnieść sobie moc w moim 1,8 :>

Opublikowano

Kolego chyba nie przeczytałeś do końca... nie tylko został przeprogramowany komputer, został również zmieniony cały wydech, na hamowni nie byłem nią nigdy i jest to moc szacowana

No to na zmianie wydechu uzyskałeś jakies +2 KM a gdzie reszta ??

Jedno jest pewne, że odejście ma lepsze niż fabryka dała-sprawdzone w praktyce...

Piszesz o jezdzie na LPG czy PB ?

w wolnej chwili nawet z własnej ciekawości przejadę się na hamownie sprawdzić faktyczną moc auta

Jak wkleisz skan druku z hamowni wtedy uwierze. Na chwile terazniejsza pisze (i wiem) ze jest to nie mozliwe aby te autko po takich modyfikacjach jak w/w ma taka moc :)

Opublikowano

Fajnie się prezentuje :good:

Pewnie jak zrealizujesz swoje plany, to będzie jeszcze lepszy efekt. :oklaski:

Opublikowano
  • Autor

Kolego chyba nie przeczytałeś do końca... nie tylko został przeprogramowany komputer, został również zmieniony cały wydech, na hamowni nie byłem nią nigdy i jest to moc szacowana

No to na zmianie wydechu uzyskałeś jakies +2 KM a gdzie reszta ??

Jedno jest pewne, że odejście ma lepsze niż fabryka dała-sprawdzone w praktyce...

Piszesz o jezdzie na LPG czy PB ?

w wolnej chwili nawet z własnej ciekawości przejadę się na hamownie sprawdzić faktyczną moc auta

Jak wkleisz skan druku z hamowni wtedy uwierze. Na chwile terazniejsza pisze (i wiem) ze jest to nie mozliwe aby te autko po takich modyfikacjach jak w/w ma taka moc :)

Samochod zakupilem juz po przerobkach wydechu oraz kompa, Nie jestem znawca na tyle by sie upierac i klocic jaka to ona ma moc, i nie mam tez powodow by nie wierzyc temu to co robil, ale na hamownie tak czy siak pojade i zobacze, wkleje i bedzie wszystko wiadomo :rolleyes:. Jazda na LPG

na jaki wydech wymieniłeś jak można wiedzieć ? gdzie robiłeś komputer? itp. tez bym chciał podnieść sobie moc w moim 1,8 :>

Wydech zmieniany samodzielnie, komputer przeprogramowany u znajomego, jak sie dowiem co dokladnie wsadzil i zmienial to napewno dam Ci znac!