Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ktoś się orientuje, co w momencie kiedy mamy całe orurowanie + FMIC zamiast oryginalnych rur i SMIC-a a ulegniemy kolizji gdzie elementy te zostaną zniszczone razem z innymi podzespołami. Czy możemy wtedy auto oddać do ASO?? Jak miała by wyglądać ewentualna naprawa. Czy jest możliwość bezgotówkowej naprawy czy wtedy musimy liczyć się tylko z kosztorysem i gotówką do ręki?? Jak wiemy niekiedy ubezpieczalnie wypłacają groszowe pieniądze i woleli byśmy oddać do ASO. Co wtedy?? Pytam czysto teoretycznie, z ciekawości.

Opublikowano

przy szkodzie z AC nie dostał byś za to chyba ze bylo by to doubezpieczone, natomiast z OC sprawvy musza ci to pokryc

Opublikowano

mówisz że da się doubezpieczyć FMIC tak jak felgi czy też nawigację??

Opublikowano

dokladnie, wszystko mozesz doubezpieczyc, dokladana navi, orurowanie, naglośnienie itp

Opublikowano

zapytaj w firmie ubezpieczeniowej a nie w agencji

Opublikowano

w firmie odsyłają do agentów ubezpieczeniowych i oni decydują o tym czy można dopisać jako dodatkowe wyposażenie, jeżeli mają z tym problem wtedy kontaktują się z filią. Zapytam swojego agenta w lipcu jak będę zawierał nową umowę

Opublikowano

co za bezsens, zadzwon do jakiejs normalnej ubezpieczalni :)

Opublikowano

Mi nie policzyli FMIC przy wycenie jak miałem przygode na parkingu z winy sprawcy...

Opublikowano
Mi nie policzyli FMIC przy wycenie jak miałem przygode na parkingu z winy sprawcy...

dzięki za odpowiedź i o to chodziło. Czyli musimy się liczyć że te mody w razie draki idą na nasz dodatkowy koszt

Opublikowano

w PZU jak w tym roku wypełniałem formularz to były punkty samochód tuningowany, moze w tym rzecz, trzeba by poprostu jako wyposazenie dodatkowe wypisac te modyfikacje wtedy beda brali to pod uwage:wink:

Opublikowano
w PZU jak w tym roku wypełniałem formularz to były punkty samochód tuningowany, moze w tym rzecz, trzeba by poprostu jako wyposazenie dodatkowe wypisac te modyfikacje wtedy beda brali to pod uwage:wink:

Dokładnie masz racje. Chodzi o elementy dołożone które nie występowały po zjechaniu z taśmy produkcyjnej