Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ubytki prądu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed zimą padł mi 2 letni akumulator 62A Zap dałem go do podładowania ale wytrzymał miesiąc, później ładowałem go sam bo nie miałem kasy na nowy. Niestety takie ładowanie mu nie posłużyło i padł całkiem. Chciałem kupić nowy ale gość zmierzył mi pobór prądu i był za duży 0,54a a ma być około 0,05a i powiedział że w takiej sytuacji musże znaleść gdzie są te ubytki bo żaden aku tego nie wytrzyma. Radio jest orginalne Audi nie ma autoalarmu, nie robiłem też żadnych przeróbek. Sprawdziliśmy także lampki w bagażniku ale są ok. Byłem u autoelektryka ale mówi że to dużo szukania. Miał ktoś z was podobne problemy?

Opublikowano

Podłącz szeregowo multimetr pomiędzy zacisk + akumulatora, a z drugiej strony do odkręconej plusowej klemy. Sprawdzaj jak się zmienia pobór prądu, wyjmując po kolei bezpieczniki. Jeżeli już odnajdziesz ten bezpiecznik, po wyjęciu którego pobór prądu spada do prawidłowych wartości, wiesz już w jakim układzie tkwi problem.

Opublikowano

Wczoraj byłem u elektryka, no i podobno sprawa nie jest prosta. Z tego co mówił winne jest jakieś zasilanie komputera + tablica zegarów, chce zrobić jakieś obejścia na przekaźnikach ale za bardzo mi się to nie podoba. Czy wymiana tych części jest droga?