Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odgrzybianie klimatyzacji ozonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Będąc ostatnio w zakładzie obsługi klimatyzacji proponowano mi odgrzybianie klimy ozonem. Z tego co widziałem to jest to małe chińskie urządzonko, podobne np do tego:

OZONATOR 600-800mg + JONIZATOR 3.000.000 jonów - (3220985492) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub OZONATOR GENERATOR OZONU 800mg/h + JONIZATOR (3226700684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Czy to faktycznie działa? W rodzinie jest już 5 samochodów z klimatyzacją więc koszt kupienia urządzenia zwraca się po jednym odgrzybieniu. Warto? Jeżeli tak to może są jakieś urządzenia które polecacie?

Opublikowano

Nie wiem jak z tymi urządzonkami, ale na Grouponie, zawsze na wiosne w mojej okolicy jest pełno ofert serwisu klimy z odgrzybianiem za 25 - 40 zł z dobijaniem czynnika i sprawdzaniem szczelnosci. Ja bym sie nie bawił w takie wynalazki przy takich kosztach, no ale to juz sprawa indywidualna :)

Opublikowano

Nie chce robić OT ale powie mi ktoś jak wywietrzyć smród po ozonowaniu 1.5h? Wczoraj ozonowali mi auto i capi tak jakby siarką , nie umiem opisać tego zapachu taki dziwny (drażniący), ale zapachu klimy nie czuć tylko po tym ozonowaniu , wietrzyłem i nic nie pomaga . Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
  • Autor
Nie wiem jak z tymi urządzonkami, ale na Grouponie, zawsze na wiosne w mojej okolicy jest pełno ofert serwisu klimy z odgrzybianiem za 25 - 40 zł z dobijaniem czynnika i sprawdzaniem szczelnosci. Ja bym sie nie bawił w takie wynalazki przy takich kosztach, no ale to juz sprawa indywidualna :)

Jestem bardzo wyczulony na zapach "kapcia" z klimy i bardzo źle to wpływa na moje samopoczucie (nie wiem, może jakaś alergia ale od razu mnie głowa boli). Do tego stopnia że poprzednie auto musiałem odgrzybiać 2-3 razy w roku. A z takim ozonatorem to i raz w miesiącu mógłbym sobie odgrzybiać, pod warunkiem że to faktycznie działa.

Kiedyś się zraziłem do grouponów. Dzwoniłem do zakładu żeby zapytać o dostępność terminów to mi powiedzieli że można spokojnie przyjechać po południu i nie ma problemów. Po kupieniu groupona okazało się że owszem mają po południu terminy ale dla ludzi bez grouponów, ludzie z grouponami są obsługiwani w godzinach 10-14 i że są zapisy i trzeba czekać minimum 2 tygodnie. Oczywiście w tych godzinach pracuje a i nie mogłem już dłużej czekać.

Nie chce robić OT ale powie mi ktoś jak wywietrzyć smród po ozonowaniu 1.5h? Wczoraj ozonowali mi auto i capi tak jakby siarką , nie umiem opisać tego zapachu taki dziwny (drażniący), ale zapachu klimy nie czuć tylko po tym ozonowaniu , wietrzyłem i nic nie pomaga . Ma ktoś jakiś pomysł?

Właśnie robisz OT :P ale spoko ;) na innym forum czytałem o tym dziwnym zapachu po ozonowaniu, poradzili żeby po normalnym wietrzeniu zgaszonego auta (10-15 minut) jak dalej czuć ten ozonowy "posmak" to odpalić sam nawiew na średnie obroty a potem klimatyzacje też średnie obroty na 10-15 minut (drzwi otwarte).