kozi291 Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Witam, Czy u was też przy każdorazowym załaczaniu się sprężarki na chwilę spadają obroty ? Jest to dosć upierdliwe ponieważ np. kiedy ruszam z pod świateł i w tym samym momencie załaczy sie kompresor to na chwile go przydławia bo spadają obroty. Silnik 1.6 benzyna
marcelinho Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 tak samo.choć teraz nie mam czynnika i się wcale nie załącza:kwasny:
Mithrindil Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Normalne. Załączenie i praca sprężarki wymaga energii która ostatecznie pochodzi z silnika. To tak jakbyś włączał duży odbiornik prądu. Obroty na chwile spadają bo zwiększyło się obciążenie silnika. Potem następuje regulacja i wszystko wraca do normy
kozi291 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Opublikowano 16 Maja 2013 No tak tylko że trochę to przeszkadza.
Mithrindil Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Hmm, ja widzę że obroty spadają ale nie odczuwam dławienia silnika. Nie wiem, może spowodowane jest to inną mocą oraz momentem obrotowym.
NOKIA62 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 podłącze się ... a co może być że faluje jak się podjeżdża do skrzyżowania lub stoi w korku i wlączana klima daje duży opór dla auta i napięcie spada...
Rekomendowane odpowiedzi