bart1907 Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Witam czy moze mi ktos powiedziec sprawdzic te pomiary ktore pompowtryskiwacze są dobre a które do wymiany jaka powinna być wartość ? View image: 2013 05 21 08 19 59 nie jest to wydruk z VAG-a tylko z Bosha w serwisie. Proszę pomoc.
spanky Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Witam czy moze mi ktos powiedziec sprawdzic te pomiary ktore pompowtryskiwacze są dobre a które do wymiany jaka powinna być wartość ?View image: 2013 05 21 08 19 59 nie jest to wydruk z VAG-a tylko z Bosha w serwisie. Proszę pomoc. ja bym zaczal od 2 cylindra ...
bart1907 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Opublikowano 21 Maja 2013 najlepiej wszystkie .... Dlaczego mówisz o wszystkich czy jest aż tak źle?
RoGaz50 Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 Witam! Spokojnie - bez paniki. Trzeba od czegoś zacząć - tzn dobrze Ci Spanky podpowiada, żeby zacząć od drugiego cylindra. Masz tam totalnie + (plusową) dawkę. Teraz trzeba rozstrzygnąć czy leje pompowtrysk z tytułu awarii czy tylko "dolewa paliwa" do niesprawnego układu 2-ego cylindra. Możesz to zrobić dwojako. Albo zamienić miejscami pompowtrysk z 2-ego cylindra np z 4-tym i zrobić logi - będziesz wtedy widział co nawaliło, albo w miejsce 2-ego zamontować inny (ale o takim samym symbolu) pewny sprawdzony PD i też zrobić logi - w obu przypadkach 013, 018, 023. Trzeba pamiętać o prawidłowym montażu (ustawieniu) i wymianie O-ringów uszczelniających przy takim zabiegu. Nara
Rekomendowane odpowiedzi