Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Jęcząca pompa (ale nie przy max skrecie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Wiem ze przy maksymalnym skrecie pompa wyje. U mnie natomiast pompa potrafi wyc jak jade na wprost lub gdy zrobie nieduży skret w lewo badz w prawo. Generalnie nie ma zadnych oporów na kierownicy wszystko dziala "normalnie". Sprawdzilem plyn w ukladzie wspomagania jest taki zoltozielony i jest optymalna ilosc (jak silnik pracuje to w zbiorniczku widac ciagla wymiane tegoz plynu) Czy pompa mi umiera czy jak, a moze mam sie nie martwic?

Pozdrawiam

Opublikowano

Chyba jednak pompa umiera.

Spróbuj moze płyn wymienić, może to coś da ale wątpie.

Opublikowano

Zacznij się martwić :naughty:.. tak, być nie powinno :).. Brzmi jak koncząca się pompa :(..

Opublikowano

Zanim wymienisz pompe sprawdż wszystko żeby się upewnić,bo z tego co się orientuje oczywiście pytając innych użytkowników tych modeli to we wszystkich wyje.Tylko kwestia tego jak głośno,bo jak nie za głośno to niema czym się przejmować.U mnie wyje nawet po wymianie pompy,fakt że jest ona po regeneracji i może dlatego nie przyniosło to zamierzonego efektu.Jeśli już zdecydujesz się na wymiane to tylko nowa i oczywiście ori. :quattro:

Opublikowano

A czy polecacie wymienic plyn od wspomagania tak jak kolega zauwazyl - czy moze zaszkodzic jeszcze to pompie i popracuje np miesiac krocej ? (generalnie musze zrobic budzet na taka operacje wiec chcialbym aby autko popracowalo jeszcze)