wjot1 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie doradzcie mi coś, bo już nie wiem co mam robić. Chce obniżyć autko gdzieś o 3 cm, bo aktualnie jest 1BA - strasznie wysoko. Oczywiście jak najmniejszym kosztem. Począkowo myślałem nad sprężynami Eibacha 30mm, ale podobno niezbyt dobre wyjście przy oryginalnych amorkach. Gwint byłby fajny, ale kosztuje już swoje no i z drugiej strony mi naprawdę wystarczy te 3cm, nie muszę mieć więcej. Więc chyba nie warto inwestować w gwint. Może powinienem kupić te eibachy 30mm i do tego jakieś używki amorki spod 1BE ? Możecie coś doradzić? Pzdr
tomaszstn Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Możesz założyć springi na te amory, wszystko zależy jak jeździsz, jeśli średnio dynamicznie to będzie ok. Przy bardzo szybko pokonywanych zakrętach i nierównej drodze byś musiał uważać, to samo tyczy się muld i dużej prędkości
Typiszcz Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Ja w sobote wymienialem u siebie sprezyny, amorki i kilka wahaczy. Wybralem wlasnie te Eibachy -30mm i do tego amorki KYB normalne. Gdzies znalazlem info Eibacha ze do tych sprezyn normalne amorki bez problemow. Teraz jest sztywniej ale nie twardo. Nie buja autem ale na krawezniki trzeba uwazac Ja jak narazie jestem mega zadowolony Pozd... PS. Jak chcesz moge dodac fotke z porownaniem wysokosci.
kaczmar13 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Tak jak pisze Typiszcz, zakładaj prokity na ori amory. Jeśli są w dobrej kondycji to obniżenie o 30mm nie będzie stanowić dla nich żadnej różnicy. Będzie niżej ale za to amor nie będzie pracował w tak dużym zakresie jak na miękkich springach 1BA.
wjot1 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki, tak chyba właśnie zrobię. Tylko czekam aż coś wpadnie fajnego, bo wolałbym używki
Rekomendowane odpowiedzi