Cocco Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Panowie, zauważyłem, ze z tyłu koła nie są równo osadzone. Jedno siedzi głębiej niż drugie. Różnica to jakieś 2, 3 mm. Poniżej fotki Czy może to być wada fabryczna? Jak ewentualnie to zniwelować, oprócz dystansu? W trakcie jazdy auto zachowuję się normalnie, nic nie ściąga nie telepie. Może pojechać na geometrię? Z góry dzięki za pomoc
kaczmar13 Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 ustaw auto na idealnie poziomym terenie, i wtedy sprawdź. Ewentualnie jedź na geometrię komputerową. Na takim urządzeniu zobaczysz dokładne wymiary podwozia i rozstawy osi, kół i przekątne. Jeśli rzeczywiście jest krzywo to powodów może być kilka od krzywego zawieszenia po źle (inaczej) spasowany błotnik.
adadur Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 też kiedyś stanąłem na niby równym i pomyślałem że sprężyna siadała ... ale ustałem na prawdziwie równym i okazało się że jest OK
Cocco Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Opublikowano 28 Maja 2013 Dzięki chłopaki za porady, właśnie wróciłem z geometrii/zbieżności. Było rozregulowane, teraz już wszystko jest ok:wink:
adadur Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Czeka mnie wymiana tuleji ma tyle ... A to wiarze sie z ustawieniem gemetrii tylu Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi