Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKE] Avant w Q... Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

przedstawię w końcu i swoje wozidełko :wink:.

Samochód posiadam od czerwca 2009 ...wiem .....:whistling:wiem.....kilka dni minęło ... :wink::whistling:......jakoś nie było okazji do tej pory pokazać go więc teraz :whistling:...... to nadrobię :decayed:.

Nabyłem go po kilku miesięcznych poszukiwaniach i jest w "prawie" tej samej formie po dziś dzień :wink::decayed:.

Tak wyglądał zaraz po zakupie...sorki za jakość ..............foto jeszcze z aukcji :whistling:

c91523101.jpg

c91523102.jpg

c91523103.jpg

c91523104.jpg

c91523105.jpg

wyposażenie ,które było w dniu zakupu :

-skrzynia tiptronik

-kierownica skórzana, trójramienna z możliwością zmiany biegów

-napęd....jedyny słuszny :quattro::wink:

-silnik AKN 150km/310Nm....na forum i w googlach jest cała masa info o jego ............zaletach [emoji14]olew: , i dlatego zdecydowałem się na niego :grin:

-4 poduchy

-2 szyby el.

-tempomat

-fotele materiałowe Recaro :kox: grzane i w pełnej elektryce :dancing:

-podgrzewane i el.sterowane lusterka

-lusterko wew. fotochromatyczne

-immobilizer

-2 podłokietniki

-worek na narty za tylnym "łokciem"

-zawieszenie 1BE

-radio Symphony + 6 głośników i subwoofer

-domykanie szyb z kluczyka

-czarne relingi :kwasny:

-alu 15" "słoneczka" :doh::decayed:

modyfikacje poczynione przez ostatnie lata :

-przyciemnienie tylnych szyb

-zawieszenie 1BE (amory i springi) zmienione na S4(amory i springi) , stał zbyt wysoko więc zmieniłem springi S4 na Weitec ,a amorki na przystosowane d opracy na krótszym skoku KYB

-dołożony tylny stabilizator H&R :naughty:(fi 17mm) ,ori miał fi 15mm ,

-przedni z Eibacha :slina:(fi 32 mm) wpadnie jak jego ceny spadną :decayed:

-hamulce przód seria 288 ,zmieniona na 312 trochu było mało ....zmieniłem na 321 z S4B5....dalej było trochu mało :whistling:....więc zmieniłem na 345 z S4B6/B7 :decayed:

-hamulce tył ...seria 245 lite :doh: , zmieniona na 256 wentylowane z S4B5....było mało więc zmieniłem na 269 z S6C5 :wink::decayed:...chyba też pójdą do zmiany :kwasny: ....edit..........no i poszły do piwnicy kolejne....wpadł zestawik 300 z S4 B6/B7 :decayed:...podziękowania dla kolegów : :decayed:siemian , devastation( Dev ) i wojtekce :hi:

-przewody w stalowym oplocie P/T od Dev'a :hi:

-pakiet światło drzwi przód i tył w modułach led ciepłych

-oświetlenie nóg również "w ciepłych" ledach zrobione

-zmianiłem również oświetlenia w podsufitce na ledowe ,ciepłe

-radyjko Symphony zmieniłem na RNS-D ....jakoś nie mogłem się do niego przyzwyczaić i go ogarnąć...... i zapadła decyzja o powrocie do Symphony ....,a po jakimś czasie zrodził się pomysł by wpadł RNS-E z A6 C5 z polskim menu :kox::naughty::decayed: od siemian'a ... :notworthy:

imag1174.jpg

- do niego mapy PL i EU 2014 od H4mm3R'a... :notworthy:

-by możliwości radia lepiej wykorzystać został dołożony mikrofon w lampkę podsufitki i moduł bluetooth z końcówką H :decayed: od siemian'a :notworthy:

-wpadła też ori zmieniarka na 6 cd

-kolejnym pomysłem był montaż modułu drl...światła długie świecą na 30% mocy

imag0850ip.jpg

i do porównania na mijania

imag0852v.jpg

-by nie było ,że seria to kolega KFX wymyślił i przeprowadził montaż modułu CLH ...założył czujnik zmierzchu i moduł ,do którego napisał program :kox: i wszystko bangla jak ori w B7 :yeah:.....wielkie dzięki za ten modzik :drunk::notworthy:

-aktywowałem funkcję domykania drzwi po przekroczeniu ...15 :eusathink:,czy 20km/h

-autko nabyłem na 15" "słoneczkach"...zmieniłem je na 17" pięcioramienne łopaty z A8D2

23032010194.jpg

, te zostały zmienione na pięcioramienne 17" s-line z b7

imag2234r.jpg

jedyne foto jakie z nimi mam...były koło miesiąca na autku

po nich ponownie wpadły "łopaty" z A8D2 i w końcu zagościł wzór z b6 :whistling: dziewięcioramienny s-line w 18" :kox::wink:

-wrzuciłem ramiona i pióra przednie z passata b5 polifta......marketowe "płaskie" mnie nie "kręciły" :decayed:

imag2210.jpg

i na autku

imag2225d.jpg

-ramię i pióro tylnej wycieraczki z vw polo

imag0326n.jpg

- jak urodziło mi się dzięciątko to na tylną szybkę poszła forumowa naklejeczka :wink: od addassko :notworthy:

imag2067.jpg

:wink::decayed:

-wpadł zderzaczek ze spryskami i bix'y by Gwerty

6te0.jpg

6z0z.jpg

- z ostatnich zmian ...silnik akn odmówił dalszej współpracy ...został zmieniony na ake z b6

- kolejny modzik...aktywowane selektywne otwieranie drzwi :decayed:

podziękowania dla fantowski'ego za sesję :notworthy:

dsc1594rozdzielczopulpi.jpg

dsc1595rozdzielczopulpi.jpg

dsc1609rozdzielczopulpi.jpg

dsc1622rozdzielczopulpi.jpg

dsc1662rozdzielczopulpi.jpg

dsc1658rozdzielczopulpi.JPG

dsc1665rozdzielczopulpi.jpg

z planów na mody to ........................czas pokaże :wink:

wszelkie komentarze i uwagi mile widziane :wink:

:hi:

Edytowane przez Arturoo

Opublikowano

nie mam czasu czytać całości... rozpisałeś się jakbyś jezdził a8 z 2013 roku albo RS6... Przecież każdy wie jak wygląda poczciwe stare rozlatujące się B5 z stukającymi głowicami :decayed:

nie ma oddzielnych podziękowań z kwiatami dla mnie więc moge jechać z koxem :decayed:

Zdziwił mnie napis otomoto na fotkach z chwili zakupu auta... przecież przed wojną nie było otomoto więc chyba jakis FAKE :decayed:

AAA... i zmień nagłówek... Nogaro Blue... jak to brzmi... przecież wystarczyło napisać Pedallski (przez dwa L co by brzmiało bardziej światowo) Niebieski :decayed:

to tyle... nie będe się więcej rozpisywał bo nie warto :decayed::wink:

---------- Post dopisany at 16:00 ---------- Poprzedni post napisany at 15:54 ----------

...widze że ruch w temacie adekwatny do samochodu :wink::decayed:

---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:00 ----------

A napisałeś ze oświetlenie wnętrza zrobiłeś z 128m pasków Ledowych?

Opublikowano

Dobry paździoch :thumbup1::decayed: książkę można by o nim napisać :decayed:

---------- Post dopisany at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany at 16:16 ----------

Wpadnij w końcu te dystanse przymierzyć :whistling:

Opublikowano
-hamulce przód seria 288 ,zmieniona na 312 trochu było mało ....zmieniłem na 321 z S4B5....dalej było trochu mało :whistling:....więc zmieniłem na 345 z S4B6/B7 :decayed:

-hamulce tył ...seria 245 lite :doh: , zmieniona na 256 wentylowane z S4B5....było mało więc zmieniłem na 269 z S6C5 :wink::decayed:...chyba też pójdą do zmiany :kwasny:

moja szkoła :naughty::naughty::naughty::naughty:

Opublikowano

-hamulce tył ...seria 245 lite :doh: , zmieniona na 256 wentylowane z S4B5....było mało więc zmieniłem na 269 z S6C5 :wink::decayed:...chyba też pójdą do zmiany :kwasny:

Jednak przeczytałeś całość :decayed:

Opublikowano

teraz tak bo miałem chwile... :wink:

---------- Post dopisany at 17:43 ---------- Poprzedni post napisany at 17:41 ----------

BTW. widze że do Ciebie też Arturek co chwile dzwoni z prośbą o wypowiedź żeby rozruszać temat...

Do nie przed chwilą dzwonił i aż krzyczał z radości że już 3 wpisy że już większy ruch... że jak w wątku u Bartka... że za chwile będzie to najbardziej aktywny wątek na całym forum.

---------- Post dopisany at 17:44 ---------- Poprzedni post napisany at 17:43 ----------

-fotele materiałowe Recaro :kox: grzane i w pełnej elektryce :dancing:

:hi:

z tego co pamiętam to fotel pasażera trzeba przesuwać gołymi ręcyma więc chyba się zagalopowałeś misiu kolorowy :decayed:

Opublikowano

siemian Ty też musisz zawsze wszystko wypaplać :facepalm:

:decayed::decayed::decayed::decayed::decayed::grin::grin::decayed:

Opublikowano
  • Autor

siemian ogranicz dawki proszę :wink:

Opublikowano

i zapomniałeś dodać że sprężyny z weiteca zostały zastąpione takimi które były u kowala robione :decayed::decayed::decayed: Poniedzy 3 a 4 podkową pyknął Ci spręzyny... :decayed::decayed::decayed:

jestem ciekaw jak wyjdą te drewniane drewfelgi które zamówiłeś u stolarza... podobnie bieżnik będzie niezniszczalny :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem,czy przesuwanie było rowniez w el. w b5 .....

Opublikowano

no czyli nie pełna elektryka...

Trzeba było napisać "radarowy tempomat" a jakby ktoś napisał że jest zwykły a nie radarowy to napisałbyś: "Nie wiem,czy radar był rowniez w tempomacie w b5 ....." :grin::decayed::wink:

---------- Post dopisany at 17:54 ---------- Poprzedni post napisany at 17:53 ----------

Nie wiem,czy przesuwanie było rowniez w el. w b5 .....

a RNS-E, BT, CLH, hamulce 345 były :polew::polew::polew::polew:

Opublikowano
  • Autor

No jakiś tam wkład miałeś to prawda :decayed:

Opublikowano

wiem wiem... nie tylko mentalny :decayed:

Opublikowano
  • Autor
wiem wiem... nie tylko mentalny :decayed:

Nie tylko.....dostęp do wszelakich cześci i nie tylko ułatwił modzenie

Opublikowano

Jest Siemian jest zamęt :whistling: i hamulce

Fajne autko :kox:

Opublikowano
Jest Siemian jest zamęt :whistling: i hamulce

Fajne autko :kox:

do Ciebie też dzwonił zebyś coś napisał? :decayed:

---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 18:22 ----------

ja w pierwszym poście widze z pięć miejsc gdzie powinny zostać dopisane podziękowania dla mnie :decayed::decayed::decayed::decayed::decayed::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Twoja najwieksza wada to skromność :decayed:

Opublikowano

Wreszcie :naughty::kox:

Opublikowano

no nareszcie pokazałeś auto! :naughty: wygląda naprawdę ładnie - mi się podoba :good: a Siemian mega skromny :decayed:

Opublikowano

Jak zawsze Panowie ;-P