Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z centralnym zamkiem HELP!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam taki problem a mianiowicie centralka sama mi auto otwiera. czytałem na gogle ze to jakiś mikrostyk w drzwiach może ale nie mogę go znaleźć. macie może jakies sugestie?? musze szybko to naprawić bo dość cenny sprzet woze w bagażniku. z góry dzieki

Opublikowano

czy otwiera ( central "odbija" ) od razu , czy po jakimś czasie? jeżeli po czasie , to po jakim

Opublikowano

powiem ci tak zamykam auto z pilota i za jakiś czas patrze a auto jest otwarte. centralka pracuje normalnie zamyka i otwiera . po jakim czasie? Hmm to zależy czasami po godzinie, nieraz i dłużej .

---------- Post dopisany 27-05-2013 at 17:21 ---------- Poprzedni post napisany 26-05-2013 at 21:04 ----------

panowie nie ma nikogo na forum ogarniętego w tych tematach??? gdzie w drzwiach kierowcy znajde mikro styk????????????????

---------- Post dopisany at 17:29 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

dodam jeszcze to ze jak otworze klape bagażnika to pompka zawyje raz poznij za jakies 20sekund drugi raz

---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:29 ----------

panowie a czujnik oświetlenia bagażnika może czynic takie cuda z centralka bo po odpięciu jego bagażnika nie zamykało.

Opublikowano

Mikrostyki masz w zamkach kolego.

Opublikowano

to to akurat zdarzyłem ogarnąć tylko czy czujnik oświetlenia bagażnika ma wpływ na centralke?? bo po odpięciu jego bagażnika już nie zamyka

Opublikowano

nie wnosisz nic do tematu to się nie udzielaj!!!!!!!!!!!!!!!. wiecie może o jakich numerach jest mikrostyk w klapie bagażnika??

---------- Post dopisany 29-05-2013 at 19:48 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2013 at 15:42 ----------

dziś znow auto otwarte :facepalm: nikt nie pomoze mnie nakierować o co tu chodzi

---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

to prawda ze moduł komfortu to pompa centralnego zamka?????????

Opublikowano
to prawda ze moduł komfortu to pompa centralnego zamka?????????

Taka sama jak ta, że "Frantz miał strzelać do papierza"

Opublikowano

jednak na tym forum nie znajde podpowiedzi :facepalm:

Opublikowano

Pompa to pompa a moduł to moduł.

Co do Twojego problemu.

Czasami tak bywa że ciężko coś zdiagnozować choć usterka niby prosta i niestety trzeba udać się do speca.

Ewentualnie zakasać rękawy i szukać samemu.

Wiem że chciałbyś by ktoś palcem pokazał "O tu masz dokładnie problem".

Na razie tylko pytasz a nic nie działasz.

Mikro styki sprawdzone ?

Opublikowano

nikt palcem nie musi mi wzkazywac. posprawdzałem wszystkie drzwi i wydaje się być ok. zauważyłem jedno ze jak otworze klape bagażnika to pompka zawyje przez 2 s i tak co 5sekund się powtarza dwa razy. a co do Modułu to przekopłem całę auto i nigdzie nie mogę go znaleźć. wszystkie kable posprawdzane nigdzie nie ma pekniecia lub przetarcia prawe 4 h nad tym walczyłem. wydaje mi się ze mikro styk w klapie bagażnika jest uwalony. a wiesz może jak go sprawdzić???

Opublikowano

A to trzeba się dobrać do niego.

A jest on w zamku.

Ściągasz tapicerkę i masz dostęp.

Opublikowano

sprawdż kable w przepuście klapy bagażnika moze tam jest uszkodzony przewód , to bardziej prawdopodobne niż usterka mikrostyku

Opublikowano

wyżej pisalłem kable wszystkie sa ok po kolei sprawdzałem przeczytajcie dokładnie mój post wyżej. mikrostyk miałem już na widoku tylko jak go sprawdzić czy to jego wina. napisze to jeszcze raz jak otworze klape bagażnika to pompka zawyje raz bardzo krotko i poznij za jakies 5 s drugi raz czyli cos jest nie teges z klapo bagażnika tak przynajmniej mi się wydaje

---------- Post dopisany at 19:18 ---------- Poprzedni post napisany at 16:49 ----------

prawdopodobnie nawaliła mi pompka centralki cała instalka sprawdzona pod każdym kątem. to tylko pompka mi została

---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

dziś domyśliłem się i pompke rozebrałem :facepalm: a jeszcze nie potrzebnie rozkręcałem te srubki na kompresorku oczywiście poskładałem wszystko do kupy tak jak być powinno i teraz nawet po przekręceniu kluczyka w drzwiach otwierają się tylko jedne drzwi. co zrobiłem nie tak???

---------- Post dopisany 01-06-2013 at 17:46 ---------- Poprzedni post napisany 31-05-2013 at 19:27 ----------

w pompe polutowałem co trzeba i hula tylko problem z otwieraniem się auta dalej pozostał. teraz jest tak ze jak zamkne auto z pilota to nie mogę pilotem go otworzyć i jak nie mogę go otworzyć to sam się nie otwiera a jak mu czasami odwali to normalnie zamykam i otwieram auto ale wtedy już sam się otwiera. pomoze ktoś?