Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problem po wymianie świec z wtryskami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu jeździłem samochodem i podczas dodawania gazu auto szarpało. Diagnoza wymiana świec okazała się słuszna. Wymieniłem je wczoraj firma NGK. Od razu jak ręką odjął dodaje gazu do końca a auto wogóle nie szarpie. Jednak wracając dzis do domu jechałem wolno moze 40 i musiałem wyprzedzic 2 auta wcisnąłem do końca, wyprzedziłem i nagle auto jakby nie pracowało na wszystkie "gary". Krztusiło się strasznie waliło paliwem i leciał biały dym. Już sie wystraszyłem ze padła głowica. Postawiłem auto na trochę żeby ostygło. Sprawdziłem wode - jest, olej jest ale mam pekniety kolektor i chyba wydobywa się z niego troche oleju i od razu paruje na tej gorącej rurze albo to turbina sam nie wiem bo sie nie znam. Odczekałem odpalam auto i jeżdżę normalnie. Po podłączeniu Vaga pojawił sie błąd:

01250 - Fuel Injector for Cylinder 2 (N31)

29-10 - Short to Ground - Intermittent

I po wykasowaniu nie pojawia się. Tak sobie myśle zeto chyba jednak nie głowica tylko może było jakieś przebicie na tych swiecach i dlatego tak nierówno chodził ale skąd ten biały dym i smród paliwa? Co byście powiedzieli na to wszystko?