Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknie z czujnika nad filtrem oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przy zmianie oleju i filtra zauważyłem że mam wyciek z nad filtra jest to jakiś czujnik przykryty kondonem, czy to czujnik oleju? Jest jak by pęknięty i z pod niego cieknie. Kolor czujnika to czarny, tak mi mówił mechanik. Proszę o jakiś numer seryjny czy coś. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Mi tez tam ciekło na poczatku pomalu pozniej skonczyło sie na wylaniu prawie całego oleju dobrze ze silnika nie zatarłem. Koszt jak i wymiana tego czujnika groszowy wiec lepiej zrobic to wczesniej bo wiecjej za olej zapłacisz niz za sam czujnik

Opublikowano

a mechanik nie wiedział co to za czujnik? podejrzewam ze cisnienia oleju bo innego w adr chyba nie ma ktory mialby stycznosc z oliwa poza tym w glowicy od napinacza lancucha rozrzadu. idziesz do sklepu mowisz co chcesz placisz i heja ;)

Opublikowano

nie musisz całego czujnika wymieniać można samą uszczelkę miedzianą ja u siebie wymieniłem i jest ok :) a uszczelka to grosze kosztuje :)

Opublikowano
nie musisz całego czujnika wymieniać można samą uszczelkę miedzianą ja u siebie wymieniłem i jest ok :) a uszczelka to grosze kosztuje :)

Tak samo jak caly czujnik :)

Opublikowano

możliwe nie wiem dokładnie ile czujnik kosztuje :) ale jak mówicie że nie jest strasznie drogi to wymiana na pewno nie zaszkodzi :)

Opublikowano

jesli nie wymieniamy na jakiegos badziewnego chinola ;)

Opublikowano

Jestes pewien ze to spod czujnika ?

A nie z nad chlodnicy oleju ?

Opublikowano

tez nie chce mi sie wierzyc w czujnik oleju. podkladka jesli jest tam miedziana to sama z siebie tez sie nie rozszczelnika. faktycznie obstawialbym oring pod chlodniczka

Opublikowano

najlepiej wymień i to i to koszt uszczelki pod czujnik to ok 50 gr a koszt oring-u pod chłodniczkę oleju to ok 15 zł i będziesz miał spokój :)

Opublikowano
najlepiej wymień i to i to koszt uszczelki pod czujnik to ok 50 gr a koszt oring-u pod chłodniczkę oleju to ok 15 zł i będziesz miał spokój :)

trochę zabawy z tym oringem jest ale spoko da się opanować u mnie też poszedł wymiana około godzinki może trochę dłużej ale spokój,sucho i zadowolenie bezcenne :banan::banan::banan:

Opublikowano

mi też kiedyś zdupczył prawie cały olej przez ten czujnik. Wymieniłem na nowy i git :wink:

Opublikowano
  • Autor

Moj szpec mowil ze leci z pod czujnika, oring kupilem za 14 zl org i tez chcialem wymienic ale mowil ze nie trzeba bo niby jest ok :( Czyli co wymienic ten czujnik? Jakiej firmy polecacie, domyslam sie ze trzeba przy tym olej zlac?

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Kup ori. Oleju nie ruszasz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czujnik wymieniony, podobno rozszczelniła się w nim ta zalana guma (jeszcze Made in Germany). Z oringu w chłodniczce szusza, więc nie ruszałem nic. Zobaczymy co czas pokaże.

Opublikowano

mogłeś profilaktycznie wymienic, przy mrozie pusci