Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana zwykłych żarówek DRL na Led + projekt kierunek LED cały pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w deszczu kicha,mgla zupełnie odpada,wieczorem tylko pięknie wygląda/barwa/ i już.....:wink:

Nie wiem czy masz dokładnie te same żarówki, bo procz barwy w nocy dają o niebo lepiej. Z mgłą i deszczem sie zgodze....

Dlatego czas mysleć o zezonku :naughty:

Jeżeli tak jest faktycznie, to kicha :facepalm:, Przecież te tzw. halogeny to światła przeciwmgielne i to jest ich główna rola. Deszcz można wybaczyć, aż tak widoczności nie ogranicza jak mgła... Wszystko bym wsadził, żeby się przez nią przebić :wink:.

Opublikowano
w deszczu kicha,mgla zupełnie odpada,wieczorem tylko pięknie wygląda/barwa/ i już.....:wink:

Nie wiem czy masz dokładnie te same żarówki, bo procz barwy w nocy dają o niebo lepiej. Z mgłą i deszczem sie zgodze....

Jeżeli tak jest faktycznie, to kicha :facepalm:, Przecież te tzw. halogeny to światła przeciwmgielne i to jest ich główna rola. Deszcz można wybaczyć, aż tak widoczności nie ogranicza jak mgła... Wszystko bym wsadził, żeby się przez nią przebić :wink:.

Ale my rozmawiamy o zarówkach w lampach OSRAM :wink:

---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:55 ----------

A tobie pewnie chodzi o Ledy h11 w halogeny..... Te dopiero do mnie jadą :decayed:

Opublikowano

Ale my rozmawiamy o zarówkach w lampach OSRAM :wink:

---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:55 ----------

A tobie pewnie chodzi o Ledy h11 w halogeny..... Te dopiero do mnie jadą :decayed:

Tak myślałem jak piszesz... Jak ktoś już będzie miał całość i jak pojeździ z tym trochę, to może podzieli się wrażeniami z eksploatacji. Wizualnie nieźle to wygląda, ale nie o dziewczyny tylko tu chodzi :wink:...

Opublikowano

zgadza się,,,,,ale halogen led h11:wink: to będzie porazka,,,,,,miałem je do pierwszej mgly-odsprzedalem!!!

Opublikowano
zgadza się,,,,,ale halogen led h11:wink: to będzie porazka,,,,,,miałem je do pierwszej mgly-odsprzedalem!!!

Cree 29wat? Ja miałem ledy w b6 i były to tylko lampki choinkowe , ale te widziałem u znajomego to daja ostro...

Opublikowano
  • Autor

ja ostatnio jeździłem we mgle ze swoimi i powiem że różnica na +

one naprawdę lepiej i mocniej świecą pod warunkiem że to będzie ten model żarówki a nie inny słabszy...

---------- Post dopisany 08-10-2013 at 13:45 ---------- Poprzedni post napisany 03-10-2013 at 10:17 ----------

ok zrobiłem odpowiednie żarówki, połączyłem i d*pa :facepalm:

świeci cały pasek ale w innym odcieniu (bardziej na niebiesko) od pozostałych lampek, kierunek ledowy jest za słaby i nie widać go tak mocno jak przy kierunku żarówki!

Te ledy cre które są jako zamienniki żarówek naprawdę mocno i ładnie świecą.

zdjęcie żarówek led dwukolorowych, które zostało połączone dobranym rezystorem mocy :wink:

yig2.jpg

ir6m.jpg

w tym miejscu trzeba wyciąć otwór aby dostać się do żarówki kierunku, zaślepiłem to zmodyfikowanym korkiem do ogrodzeń za 1,50zł :decayed:

elx7.jpg

tylko się narobiłem kilka godzin :facepalm:

Opublikowano
ja ostatnio jeździłem we mgle ze swoimi i powiem że różnica na +

one naprawdę lepiej i mocniej świecą pod warunkiem że to będzie ten model żarówki a nie inny słabszy...

---------- Post dopisany 08-10-2013 at 13:45 ---------- Poprzedni post napisany 03-10-2013 at 10:17 ----------

ok zrobiłem odpowiednie żarówki, połączyłem i d*pa :facepalm:

świeci cały pasek ale w innym odcieniu (bardziej na niebiesko) od pozostałych lampek, kierunek ledowy jest za słaby i nie widać go tak mocno jak przy kierunku żarówki!

Te ledy cre które są jako zamienniki żarówek naprawdę mocno i ładnie świecą.

zdjęcie żarówek led dwukolorowych, które zostało połączone dobranym rezystorem mocy :wink:

http://imageshack.us/a/img13/1781/yig2.jpg

http://imageshack.us/a/img27/9052/ir6m.jpg

w tym miejscu trzeba wyciąć otwór aby dostać się do żarówki kierunku, zaślepiłem to zmodyfikowanym korkiem do ogrodzeń za 1,50zł :decayed:

http://imageshack.us/a/img856/5715/elx7.jpg

tylko się narobiłem kilka godzin :facepalm:

Czyli projekt upadł?

Masz fotkę jak to świeci?

Opublikowano
  • Autor

nie zrobiłem! bo marnie to wyglądało xmas lights :polew:

najbardziej zawiódł minie kierunek - słaby, może przez ten rezystor.

poszukam jeszcze innych żarówek, tym razem nie led a cre.

---------- Post dopisany 09-10-2013 at 17:58 ---------- Poprzedni post napisany 08-10-2013 at 14:16 ----------

ok, wysłałem zapytanie do "fabryki żarówek" może coś uszyją dla nas :grin:

Opublikowano

Jaki dałeś rezystor?

Opublikowano
  • Autor
Jaki dałeś rezystor?

10 łomów, 50W ;)

Opublikowano
Jaki dałeś rezystor?

10 łomów, 50W ;)

Nie za dużo tych łomów ?? Liczyłeś czy dobrałeś na oko ??

Opublikowano
  • Autor

liczyłem :wink:

"na oko to chłop w szpitalu umarł"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

P13W High Power 29W LED SMD DRL Audi A4 B8 dzienne (3746559431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jak myślicie ładnie beda się prezentować ?

Do tego Japońskie H7

JAPOŃSKIE Żarówki Xtec H7 6000K 2szt Crystal blue (3738223886) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I myślę nad jakimiś dobrymi halogenami doradźcie jak możecie i to chyba tyle chyba że czegoś mi brakuje ? :grin:

:hi:

Opublikowano

Jak cos to mam wysokiej jakosci ledy do dziennych, uzywane jakies 2 miechy...

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W przyszłym tygodniu również będę zmieniał na LEDY i mam pytanie przed zakupem do userów, którzy już zakupili żaróweczki.

Na allegro jest kilka rodzajów w zależności czy na cree czy na noname i różnorodnej mocy.

te polecane w wątku z forum 6W: P13W High Power 6W LED SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3915065682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

również z forum: 29W - 54,99zł: P13W High Power 29W LED SMD DRL Audi A4 B8 dzienne (3746559431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

epistar LED 50W - 89,99zł: Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3914692473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

CREE LED 50W - 99,99zł: Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3915065522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

High Power LED 7,5W - 49,99zł: P13W High Power 7,5W LED SMD DRL Peugeot 508 A4 B8 (3882254149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jest jeszcze taki komplet: Audi A4 B8 Żarówki Światła dzienne LED DRL P13W (3967468489) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - tylko dlaczego sprzedawca pisze P21W - chyba pomyłka??

różnica w cenie x2 - różnica w mocy 6W : 50W

Które są optymalne? Czy jest sens dopłacać do cree za 100zł?

Myślę, że opinie przydadzą się przyszłym rezaczom ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Również będę zmieniał na LEDY i ciekawi mnie czy Epistar led albo Cree Led będą pasować. Zauważyłem że ich średnica to 20mm a P13W High Power to 18mm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ok aby dostać się do kierunku musimy wyciąć plastik i zamówić zestaw naprawczy nr 18: 420998295

korek ma fi:45mm

cena w ASO za ten korek to 54zł szt :kwasny:

http://img833.imageshack.us/img833/8198/myjk.png

Korek z hydraulicznego firmy Geberit pasuje idealnie ( tylko ma żółty kolor)

Idealnie pasują do kierunku i dziennych

image.jpg

Opublikowano
Ok aby dostać się do kierunku musimy wyciąć plastik i zamówić zestaw naprawczy nr 18: 420998295

http://s27.postimg.org/nrq46vm5r/image.jpg

Daj jakiś namiar na te korki.

Opublikowano

http://s27.postimg.org/nrq46vm5r/image.jpg

Daj jakiś namiar na te korki.

(zaslepka and nasadka) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.