Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B][/B]Radio czy warto i czy sub zagra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam sie do wymiany radia na jakies z mp3, mam Concert z CD ale wyswietla mi CD ERROR i nawet płyty nie idzie wsadzic:( Wiem ze raczej wszyscy sa za tym aby wsadzic ori bo sie ładnie komponuje z reszta itd. ale narazie z powodu braku czasu i ograniczonych funduszy zmuszony jestem wrzucic cos takiego:

Pioneer nowe radio AUDI A4 B6 B7 02-06 USB iPod (3205721877) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nowe radio Alpine USB Bluetooth Audi A4 B6 00-06 (3275986069) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moje obawy sa zwiazane głownie z tym czy w tych zestawach sa wszystkie czesci potrzebne do tego aby zagrał subwoofer, bo tylne głosniki podobno bedzie mozna podlaczyc?

Czy trzeba jeszcze cos dokupic?

Opublikowano

Kup XcarLink (Yatour) i ciesz się MP3.

Ewentualnie kabelek z emulatorem zmieniarki.

Mam to pierwsze i jestem zadowolony.

Przy pierwszym z linku masz obsługę z poziomu radia i zero zmartwień o to czy sub zagra czy nie.

Do tego to tańsze rozwiązanie niż kupno nowego radia.

Luknij w ten temat

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/zmieniarka-mp3-fabryczne-radio-audi-236029/

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b5-emulator-zmieniarki-mp3-25275/

Opublikowano
  • Autor

Jest tylko małe ale, wtedy musze odłaczyc ori radio od zasilania i potem podlaczyc a nie mam kodu do niego. Chyba ze kod jest na tym plastikowym pasku przy kluczykach co dostalem bo nie wiem;) a zapomnialem sie spytac sprzedajacego czy jest jakiś kod do radia:facepalm: chyba że w książce którejś jest nadrukowany ale raczej nie bo przeglądałem. Moze wesz jak złamać kod?

Opublikowano

Ja musiałem kupić taki moduł/przejściowke za 19zł żeby mi tył grał i jest elegancko :-)

Opublikowano

Poszukaj kodu w książeczkach które dostałeś z autem (jeśli dostałeś).

Powinien być naklejony w instrukcję obsługi radia.

Kod łamie dobry spec lub jedź do ASO.

Jeśli radyjko fabrycznie zamontowane w tym aucie to nie zawoła o kod po rozłączeniu.

Auto rozpozna że to "jego wnętrzności". :decayed: a nie przeszczep.

Opublikowano

A może warto zaglądnąć do radia co się stało z napędem CD i je naprawić.

Opublikowano

Warto,nie warto.

Jak kolega zainwestuje w MP3 to już głowy płytami nie będzie sobie zawracał.

Tak jak i ja.

Opublikowano

Sam zastanawiam się na zmianę fabrycznego radia na coś w stylu tego pionka z linku kolegi.

Ponawiam jego pytanie. Czy będzie grał sub? Czy tylko tylne głośniki?

Opublikowano

A ja zastanawiam sie czy jak ma sie zamontowane rasio Concert III lub Symphony III ktore czytaja plyty z mp3 i wyswietlaja na wyswietlaczu radia i Fis tagi piosenek to czy podlaczajac zamiast zmieniarki taki czytnik kart i usb czy wowczas nadal beda tylko Tracki czy jest jakis czytnik ktory bedzie prawidlowo wyswietlal nazwy piosenek z tagow?

Opublikowano
  • Autor

Najtaniej i najszybciej to zakupic transmiter radiowy z regulacja tonow i redukcja szumów, ustawiam ta sama czestotliwosc i smiga aż miło grają wszystkie głosniki i sub. A jakość zależy od tego jaka masz MP3, jak sciagne ważąca 160MB HD HQ to gra o niebo lepiej niz z CD CONCERT. I folderow moge utworzyć ile sie da.

Opublikowano

No mp3 na pewno gra lepiej niż oryginalne CD do tego transmiter też czyni cuda z dźwiękiem. Zakładasz takie cudo i już masz sale koncertową.

Oczywiście jestem innego zdania.

Opublikowano

Transmiter vs. ori CD oczywiste ze CD wygrywa. Wlasnie zamawiam Pioneer'a avh-x8500bt i podlacze to pod tyl aktywny Bose ala Stage I oraz przednie glosniki Bose pod radyjko. Zdam relacje jak juz wszystko uzbieram. Aha wystarczy ze dokupi sie za 140zl modul i sterowanie radyjkiem za pomoca kierownicy np w b7 jest filmiki na youtube.