piozar11 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 witam panowie szarpie mi skrzynia przy zmianie z 1 na 2 i 2 na 3 później jest to mniej odczuwalne przy zmianie z 3 na 4 ,poradźcie co robić.olej wymieniony filtr też w roku 2007 wymieniałem bebechy tj.tarczki,cylindry,uszczelki itd.,moim zdaniem mogą to być elektrozawory ale nie jestem pewny zawory może zużyte pod względem mechanicznym,na Vag-u zero błędów,a jak wy myślicie????
hm-soft Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Problem może leżeć poza skrzynią. Np czujnik przepływu masy powietrza. Skrzynia też mi szarpała i po wyczyszczeniu przepływki wszystko wróciło do normy.
majkel_majki Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Kolego, jakim olejem zalałeś skrzynię? To jest ważne. Rozumiem też, że podczas remontu nie robiono nic z płytą sterującą i zawory pozostały stare. Zużyte, zacinające się zawory jak najbardziej mogą powodować szarpania przy zmianie biegów
PawełAn Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ja właśnie dzisiaj we wlasnym zakresie wymienilem olej na esso, dodatkowo uszczelke i filtr. przed wymianą skrzynia przeciągała, długo trwała zmiana biegów, czasem szarpnięcie. Zaraz po wymianie oleju, zmiany biegów odbywały się z mocnym walnięciem ale po kilku kilometrach złagodniało aż wreszczie przestało i samochód teraz chodzi jak marzenie. Moja skrzynia to też 01N a dokładnie DMX.
Rekomendowane odpowiedzi