Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Concert 2 (1din) CD-zmiana kodowania na BOSE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Zamontowałem u siebie glosniki BOSE i chciałbym zmienic kodowanie na BOSE. Tak zeby wyswietlal sie napis BOSE na radiu po wlączeniu. Podlaczylem VAG-a i radio mialo kodowanie 01001 wiec zmieniłem je na 01201 ale napis nadal sie nie wyswietla wiecie może dlaczego?

Opublikowano

Trzeba chyba jeszcze do kostki w radiu dołożyć jeden dodatkowy pin, przynajmniej tak z Symphony miałem bez pinu nie było napisu BOSE

BOSE-pin się nazywał na schemacie, na radiu powinieneś mieć opisane który to, ja tak miałem.

Opublikowano

Faktycznie 2 w w kodowaniu które zrobiłeś odpowiada za display bose on, więc powinno się wyświetlać - może spróbuj tak zrobić jak kolega wyżej napisał - bo kodowanie napewno dobrze zrobiłeś.Po zakodowaniu sprawdziłęś czy ustawienia zostały zapamietane ?

Opublikowano

Tak zostaly zapamietane. Ok doloze pin i gdzie go podlaczyc? Dodam ze teraz nie ma regulacji Fader na radiu

Opublikowano

tez zrobiłem takie kodowanie na swoim concercie, wyswietla sie napis BOSE ale tylko chwile. Czy cos to zmienilo w parametrach radia ? Ja raczej nie slysze roznicy.

Mam jeszcze blad polaczenia z systemem nawigacji - mimo ze kodowanie mam 01200

Gdzies jeszcze doczytalem o mozliwosci wyswietlania predkosci na radiu ( ? ), funkcje aktywuje sie zalaczajac radio przytrzymac przycisk menu - oczywiscie nic sie nie dzieje, poza wlaczeniem radia... - jest taka funkcja?