Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z plamą na jasnej skórze :(:(:(: Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Audi A4 z jasną skórzana tapicerka i cięzka plame tzn: wygłąda to jakby na tym odcinku skóry ktoś położył opone i była ona tłusta z jakiegoś oleju czy coś w tym rodzaju i to wsiąkło w skóre załączam fotki

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Naprawde bardzo brzydko to wygląda. Szukam sposobu żeby to jakoś usunąć pomocy

Opublikowano

spróbuj domowym sposobem, wyciskaj na plamę sok z cytryny i czyść ściereczka.

U mnie wylał się atrament z pióra, zauważyłem po 2 dniach (zdążyło zaschnąć i wsiąknąć) i sok z cytryny pomógł.

A nóż i Tobie pomoże :) Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Spróbować mogę ale raczej nie pomoże, dam znać po zabiegu :)

---------- Post dopisany 30-06-2013 at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany 08-06-2013 at 07:39 ----------

Niestety cytryna nie pomogła

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tu Główna - Czyszczenie skóry, renowacja skóry - Lederzentrum powinni Ci doradzić, pewnie będą też mieć odpowiedni produkt.

Nie polecam "domowych" sposobów bo można pogorszyć sytuację.

Opublikowano
  • Autor

dzowniłem do nich ale poradzili mi jechać do specjalistycznego zkładu z tym

Opublikowano

Troche racji w tym jest, ale z doswiadczenia wiem, ze oni tam juz powoli nie maja czasu i zbywaja klientow z problemami.

Z racji tego ze srodki maja bardzo dobre proponuje skontakotawac sie z ich pracownikiem "muzycom" albo przez ich forum albo na kosmetykaaut.pl

Jesli tylko jest mozliwosc zlikwidowania takiej plamy w "domowych" warunkach to napewno doradzi Ci czym i jak to zrobic ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

do trudno usuwalnych plam np długopis czy brud z jeansów na jasnej skórze zawsze używam ajaxu do podłogi. po wyczyszczeniu koniecznie trzeba skórę natłuścić jakimkolwiek mleczkiem do skór. Robię tak już w 4 aucie i nic nigdy ze skórą się nie działo, a ajax był dobry na każdą dotychczasową plamę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czesc przerabialem podobny temat ze znajomym w jego a6 skóry bananowe , plama chyba po oleju lub smarze :kwasny: ,

- Zakup sobie zwykle szare mydlo najlepiej poszukaj na allegro takiego ciemnoszarego "brazowo rude" (kiedys kiedys dostepne w sklepach)

- Przygotuj szczotke np do paznokci z miekkim wlosem najlepiej wyparz ja kilkakrotnie wrzatkiem zeby dobrze zmiękła (nie chcemy pozdzierac

skóry) lub inna szczotka do butów etc koniecznie czysta nie uzywana wczesniej

- 1/4kostki mydła rozpusc w 1l wody cieplej , przelej do jakiegos spryskiwacza kwiatów spryskaj skory odczekaj spryskaj x3 ( jak bedzie troche mokro nic sie nie stanie )

-Nastepnie nanies troche mydla na wczesniej wyparzona szczotke i zacznij mocno wcierac w zabrudzone miejsce , naprzemiennie wycierajac je sucha czysta szmatka

Powinno pomoc nie polecam Uzywania , acze wybielacze , i innych tym podobnych srodkow sa zbyt aktywne i w wiekszosci przypadkow przebarwisz skore (zejdzie pigment i to dopiero bedzie katastrofa) mydelko jest maxymalnie pozbawione "silnej" chemi dlatego jest bezpieczne

Chodz ja w skrajnych wypadkach dodaje 25ml brudpura zielonego to za kazdym razem najpierw testuje " powstały plyn" np na starym skorzanym zagłowku , po "wypraniu" znowu stosuje szare mydlo z woda

Jako konserwacja olejek bambino pozostawia matowa miekka skore z naturalnym kolorem po aplikacji mozna uzytkowac wypoczynek po ok 2h od naniesienia

olejku

Mysle ze powinno sie przydac jak co pisz pw Podesle foty jak to u mnie wyszlo

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

sprawdź może to MEGUIARS Gold Class Leather & Vinyl Cleaner + szczotka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolega chyba troche sie spoznil z odpowiedzia :)