Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8] Uszkodzony wał korbowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam Audi A4 Avant 2.0 TDI S line EZ 10/2008 151.455 km Diesel 125 kW (170 PS) jednak jest uszkodzony wał korbowy.

Zastanawiam sie, czy ktos przechodzil podobna awarie silnika diesla i moze podzielic sie opiniami w temacie?

Dzieki

Opublikowano
Witam,

Mam Audi A4 Avant 2.0 TDI S line EZ 10/2008 151.455 km Diesel 125 kW (170 PS) jednak jest uszkodzony wał korbowy.

Zastanawiam sie, czy ktos przechodzil podobna awarie silnika diesla i moze podzielic sie opiniami w temacie?

Dzieki

U, poważna sprawa, mam ten sam silnik, czym się objawia to uszkodzenie wału ?

Opublikowano

Właśnie w tym temacie to poruszałem: http://a4-klub.pl/2-0-202/nieregularne-stuki-silnika-273249/

Coraz częściej spotykam się z takimi awariami...moim zdaniem problemem jest złe smarowaniem, od czego panewki szlak trafia co ostatecznie kończy się przyblokowaniem i pęknięciem wału...no chyba że to jakaś wada materiałowa...

Opublikowano

Witam ja wymieniałem cały motor tzn. goły słupek. Jak przeliczysz koszty to wyjdzie grubo ponad 3 tys bo w końcu się zatarł lub pękł a musiała być przyczyna czyli pewnie pompa oleju. Pompa kosztuje ok 1,5 tys. wał z korbami tez ok. 1.6 a silnik ok. 3 tys. Również miałem przebieg podobny tylko u mnie wystukało panewke na 4 korbowodzie. Pozdrawiam

Witam,

Dzieki

Opublikowano

Parę lat temu CRa można było za 1500zł kupić...teraz żałuje że nie zrobiłem zapasów ... f*ck..:wink:

Opublikowano
Parę lat temu CRa można było za 1500zł kupić...teraz żałuje że nie zrobiłem zapasów ... f*ck.

silnik jest produkowany od chyba 2008r...mamy rok 2013... pare lat temu to te silniki byly w autach na gwarancji ... mozna z duzym prawd przyjac, ze to silniki z auto kradzionych

Pozdrawiam,

Przemek

P.S.

kiedys (tak z 10 lat temu) kolega tuningowanych polonezem chcial koniecznie mi polish power pokazac... wyjechalismy, but po prostej, 100 w miescie (stare czasy:) - okres bledow i wypaczen ) i nagle sie zatrzymal bo "cos sie stalo" - w silniku tlucze sie jakby ktos mlotkiem betoniarki czyscil ze starego betonu. Po rozebraniu okazalo sie, ze panewki wylecialy - wtedy nie bylo jasne dlaczego.. dzis wiem: to przez DPF

Opublikowano

Dpf w polonezie ?

Opublikowano
Dpf w polonezie ?

Dobre :grin::grin::grin::polew:

Opublikowano

2-3lata temu mozna było spokojnie kupić taki silnik i to legalny z aut potestowych itp. Nikt nie kupował tych silników bo właśnie nie było do czego, podobnie sprawa sie miala z turbinami ;-) Nie wszystkie części sa trafne trzeba tylko wiedzieć gdzie kupować/nie kupować .... ale chyba od tematu odbiegamy...