Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki w tylnym zaiweszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od pewnego czasu czasem słyszę stuki w tylnym zawieszeniu. Co to może być ? Czy wina może leżeć po stronie amortyzatorów ? Proszę o pomoc, gdyż nie do końca mam pomysł jak sie zabrać do sprawdzenia tego, na przeglądzie nic nie wykryto, a stuki są dalej :facepalm:

Opublikowano

Stukają amory.Skoro tuleje belki są ok. to tam nic innego nie ma. Pisałem o tym w innym wątku . amory na stacji ok. a stukanie wku......ło. Wymieniłem amory i cisza:banan::banan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem do kolegi - jednak problem się prawie rozwiązał, po wizycie u 4-go mechanorologa - jak to stwierdził: "simerbloki masz pier..nięte". Zobaczymy co pokaże ich wymiana - tu prośba do forumowiczów: chciałbym zakupić lemfordera, jednak rozbieżność jest zacna, od 80 do 160zł za sztukę! Niektóre posiadają już "łapę" w komplecie - czy to niezbędne? Co polecacie?

Co ciekawe, znalazłem Febi Bilsein za 47zł:

TULEJA TYLNEJ BELKI MOCOWANIE AUDI A4 B5 1.6-2.8 (3302902323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Najtańszy Lemforder:

TULEJA TYLNEJ BELKI LEMFORDER AUDI A4 B5 1995-2001 (3313680632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany 24-06-2013 at 15:14 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2013 at 21:26 ----------

Udzieli ktoś wskazówek? Czas trochę nagli, bo na wakacje trzeba jechać :)

Opublikowano

Mój ojciec kupił Febi do AFN-a Avanta drugi rok już i jest dobrze. I ja też założyłem u siebie febi i jest dobrze.

Opublikowano
Ja mam podobny problem do kolegi - jednak problem się prawie rozwiązał, po wizycie u 4-go mechanorologa - jak to stwierdził: "simerbloki masz pier..nięte". Zobaczymy co pokaże ich wymiana - tu prośba do forumowiczów: chciałbym zakupić lemfordera, jednak rozbieżność jest zacna, od 80 do 160zł za sztukę! Niektóre posiadają już "łapę" w komplecie - czy to niezbędne? Co polecacie?

Co ciekawe, znalazłem Febi Bilsein za 47zł:

TULEJA TYLNEJ BELKI MOCOWANIE AUDI A4 B5 1.6-2.8 (3302902323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Najtańszy Lemforder:

TULEJA TYLNEJ BELKI LEMFORDER AUDI A4 B5 1995-2001 (3313680632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany 24-06-2013 at 15:14 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2013 at 21:26 ----------

Udzieli ktoś wskazówek? Czas trochę nagli, bo na wakacje trzeba jechać :)

"Simerbloki"? hmm... i co on mógł miec na myśli...:)

A tak na poważnie to akurat u mnie FEBI wytrzymał rok, ale i trochę dziur wyłapał. Jakbym miał wybierac to wziąłbym LEMFORDERa.

Opublikowano
  • Autor

A gdzieś czytałem, że może to też być wina górnych mocowań amortyzatorów, czy to może być to ?

Opublikowano

W sklepach dostępne są wersje z "łapami", jest to jakoś szczególnie istotne przy zakupie?

Opublikowano
A gdzieś czytałem, że może to też być wina górnych mocowań amortyzatorów, czy to może być to ?

Rozebrałem amory ,wszystko złożyłem na górze jak należy i dalej hałasowało. Dopiero wymiana amorków załatwiła problem i nastała cisza.