Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy i slabo wkreca sie na obroty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żadne ustawienia sterownika gazowego się nie pokasują,znikną tylko mapy,śmiało można aku rozłączać

i Mnie po tym triku z przepływką auto lepiej się zbiera

Opublikowano
  • Autor

Yhy, sorki za takie pytanie ale co bedzie sie dzialo jak usuna mi sie te mapy i nie wgram czy nie ustwie ich ponownie ? ;)

Opublikowano

nic sie nie będzie działo,przejedź kilka kilometrów na pb potem kilka na lpg w takich samych warunkach i podjedź do gazownika,niech zerknie i ewentualnie poprawi mapkę

wszystkie wartości i mnożnik masz już ustawione,na nowo wgrają się tylko mapki,nie musisz jechać zaraz

Opublikowano
  • Autor

Yhy dzieki za odp. Teraz czekam na dalsze propozycje co moze byc nie tak z moim autem ze nie ma mocy i nie kreca sie na obroty jak inne ;(

Opublikowano

zresetuj najpierw sterownik czasami czyni cuda :) Adaptację zrób kluczykiem i jak odpalisz to daj mu pochodzić trochę na samym pb żeby się uspokoił lambda zaczęła pracować itp. :) Jak to nie pomoże to napisz będziemy dalej myśleć :)

Opublikowano
  • Autor

Witam zresetowalem sterownik niestety nic nie pomoglo jutro zabiore sie za odlaczenie lambdy i napisze czy cos sie dzieje. Tylko teraz pytanie odlaczyc ja na odpalonym silniku czy na zgaszonym i wtedy odpalic ? I czy przejechac sie na odlaczonej sondzie ?

Opublikowano

na wyłączonym odłącz i przejedź się kawałek wtedy silnik będzie korzystał z ustawień producenta ECU :) Jak pomoże to znalazłeś przyczynę :)

Opublikowano
  • Autor

A wiec tak odlaczylem lambde i sie przejechalem silnik moze zaczal sie wkrecac bardziej na obroty ale mocy dalej brak :( silnik ciagnie w przedziale od 2,5tys do 4,5 tys obrotow a dalej tylko slychac wycie silnika i jak wkrca sie na wyzsze obroty. Odlaczajac sonde zauwazylem ze juz ktos tu grzebal zamieszczam zdjecia z pomyslem co sie stalo przy tej kostce :)

20130726_220337.jpg

Opublikowano

czy to nie jest czasem kostka od przepustnicy ?? podejrzewam że to właśnie to jest przyczyną bez dobrego elektromechanika się nie obejdzie :)

Opublikowano
  • Autor

To jest kostka od lambdy ;) nie mam pojecia co tworca tego mial na mysli robiac to ;) i czy to cos pomaga czy wrecz szkodzi ;)

Opublikowano

jak to jest od lambdy to ten jaśniejszy też powinien być podłączony :) VAG nie wywala ci błędu sondy ?? ale ktoś poje... te przewody sondy od lamby mają kolory biały i czarny tylko (dwa białe i dwa czarne) więc nie wiem skąd u ciebie takie kolory, wyciągnij całą wiązkę od sondy i prześledź ją dokładnie, jak ci się uda to wykręć sondę i daj zdjęcia może jakoś pomoże się wtedy :)Najgorsi są ci pseudomechanicy którzy robią dokładnie tak jak u ciebie :)

Opublikowano
  • Autor

Narazie daje sobie z tym spokoj od 15 sierpnia mam urlop i wtedy wezme sie pozdanie za szukanie przyczyny mam nadzieje ze starczy mi urlopu na znalezienie :) takze dalsze info na temat mojego problemu bede pisal po 15 sierpnia chyba ze znajde wiecej wolnego czasu szybciej ;)