pawel2221 Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam mam takie pytanko,niedawno kupiłem A4 avant 1.8 klimatronic,nie wiem czy tak ma być,ale gdy zapale auto nawiew automatycznie włącza sie na pierwszy poziom,pomimo tego że wcześniej go wyłączyłem na zero,pytam o sam nawiew bez klimy,bo wydaje mi sie że po zapaleniu auta powinien nadal pozostać na zero w takiej pozycji w jakiej zgasiłem auto??Sprawdzałem ,jak zgasze auto ustawiając nawiew np na 3 kreski,po zapaleniu ustawia sie na 3 tak jak go ustawiłem przed zgaszeniem.
jocker01 Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 czesc, jezeli wylaczyles nawiew to po zapalniu powinien pozostac w takiej pozycji, moze przypadkiem potraciles jakis guzik? u mnie pozostaje wylaczone no chyba ze nacisne auto itd. Pozdrawiam Jocker01
pawel2221 Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie raczej nic nie potrącałem,no mi sie też tak wydaje że powinien po zapaleniu pozostać na zero a wchodzi na jeden:/ tylko nie wiem jaki może być tego powód?? pozdrawiam
jocker01 Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 masz tak zawsze? czy tylko czasami? moze jakies zwarcie, pewnie klimatronik nie bedzie sam sie zdiagnozowac ale sprawdz bledy na klimatroniku jednak watpie aby cos pokazal. Pozdrawiam Jocker01
pawel2221 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 No to się powtarza regularnie wiec możliwe że to jakieś zwarcie,pewnie będe musiał jechać do elektryka,a możesz mi powiedzieć jakby można było sprawdzić te błędy?? pozdrawiam
lesand Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 No to się powtarza regularnie wiec możliwe że to jakieś zwarcie,pewnie będe musiał jechać do elektryka,a możesz mi powiedzieć jakby można było sprawdzić te błędy?? pozdrawiam http://www.a4-klub.pl/smf/kody_klimatronika-t70.0.html, albo podpiąć pod VAGa
Eljot Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Dopiero dzisiaj przeczytałem tego posta, jeżeli się przyda, to sprawa wygląda tak: Wyczytane w instrukcji obsługi str. 109, Aktualne ustawienia klimatyzacji ze względu na komfort zostają zapamiętane automatycznie. Jeżeli układ klimy został wyregulowany inaczej przez innego użytkownika po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu ustawienia wracają do poprzednich wcześniej ustawionych. Do każdego kluczyka można przypisać inne ustawienia. Jak należy zapisywać te ustawienia, tego nie opisano. U mnie jest podobnie. za każdym włączeniem stacyjki ustawiają się ta sama szybkość wentylatora. Gdyby ktoś wiedział jak to się zmienia-proszę o opis
Rekomendowane odpowiedzi