Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawienie geometri po obnizeniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ustawia sie katow i juz:decayed: kolega Lukaszxxx ma racje jest ten kat staly i nie wchodzi w gre zadne luzy na srubach czy cos :grin: ja po obnizeniu nigdy nie ustawialem zbieznosci i jest gitara a jaest ok -100:naughty: sprawdzilem 2 razy po obnizeniach i zawsze zbieznosc byla prawidlowa nie jadlo opon a po -30 to nawet glowy bym nie zawracal...

Opublikowano

widze koleiny znawca:facepalm:

Opublikowano

Chlopie.. daj se luz co?? Powiedz jak sie ustawia kąt?? no czemu jak jestes taki mądry nie odpowiesz na proste pytanie?? Bo nie masz o tym pojecia wiec cichutko przeproś panów i poczytaj dobrze a póżniej sie wypoawadaj oke??

Opublikowano

jak zakladasz uzywane roz...ane wahacze albo jakies chinole to wiadomo ze sie poprzestawia geometria :grin:

Opublikowano

ja pierd... chłopy, dajcie zyć w niedziele.

Temat dotyczył ustawiania zbieżności po zmianie zawieszenia(bez drążków) - to mnie tak rozbawiło.

Nie czepiałem się żadnych kątów pochylenia koła bo w a4 przód - producent nie przewidział ich regulacji (co nie zanczy nie da się ich przestawić)

Po za tym kolega Mosiądz na QUATTRO- rozumieć QUATTRO a w quattro zbieżność i pochylenie koła tyłu jest REGULOWANY

Opublikowano

Paa poczytał w necie i doszedł do wnisoku ze jednak sie nie ustawia :decayed:

Opublikowano

W necie to ty poczytałeś, bo tylko takie masz możliwości. Jak się ma: wiedze+ sprzęt to się nie pisze głupot.

Opublikowano

hehe i dalej brniesz w to samo,

Jasne ze nie mam sprzetu ale mam z kolei czwarte auto z stajni vw audi z wielowachaczówką i nie bedziesz mi gosciu wciskał ciemnoty ze można przestawić kąty kół z przodu! (nie ruszając sanek)

wiedze... ty masz wiedze wiec pytap cie piaty raz:

JAK USTAWIASZ KATY POCHYLENIA KÓŁ?? (nie ruszając sanek) bo powiedziałeś ze można przestawic..

Opublikowano

Panowie dajcie już spokój nie o tym wątek:decayed:

Opublikowano
hehe i dalej brniesz w to samo,

Jasne ze nie mam sprzetu ale mam z kolei czwarte auto z stajni vw audi z wielowachaczówką i nie bedziesz mi gosciu wciskał ciemnoty ze można przestawić kąty kół z przodu! (nie ruszając sanek)

wiedze... ty masz wiedze wiec pytap cie piaty raz:

JAK USTAWIASZ KATY POCHYLENIA KÓŁ?? (nie ruszając sanek) bo powiedziałeś ze można przestawic..

Jeżeli z jakiegoś powodu wartości te bardzo odbiegają od nominalnej (np auto po dzwonie) czasemi trzeba nawet rozwiercać otwory (chyba raz mi się zdarzyło w golfie 2) .

w 95% w audi pochylenie koła się nie rusza.

Wracajac do tematu, po obniżeniu zawieszenia(szczególnie w quattro) najlepiej ustawić geometrie i tyle.

Opublikowano

W golfie czy tam audi a3 masz sworzeń na srubach i ustawiasz pochylenia kół a w a4 czy passacie b5, superb masz wielowachacz i chyba o tym wiesz ze tam sa cale wachacze i tu nic nie rozwiercisz, jedynie mozna sankami ruszyc zawieche w prawo badz lewo..

Opublikowano

z przodu wlasnie chyba katow sie ustawic nie da, bo to mi diagnosta mowil ze cos tam sie da i chyba wlasnie o katy chodzilo :)

Takie pytanie przy okazji, jesli geometria jest ok to znaczy ze z zawiecha wszystko ok ? jakby auto bylo walniete bardzo to by na geometrii wyszlo ?

Opublikowano
W golfie czy tam audi a3 masz sworzeń na srubach i ustawiasz pochylenia kół a w a4 czy passacie b5, superb masz wielowachacz i chyba o tym wiesz ze tam sa cale wachacze i tu nic nie rozwiercisz, jedynie mozna sankami ruszyc zawieche w prawo badz lewo..

a jak na na obu kołach masz spory negatyw to co???? Za hak i na złom, tak? No bo sie nie da.

---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 18:54 ----------

Sankami to sobie możesz z górki pozjeżdzać, nie wiem kto ci takich głupot naopowiadał. Usuniesz negatywa z jednej strony, zrobisz z drugiej.

W a3 pochył jest nieregulowany

Pewnie te głupowy w necie wyczytałeś?

Opublikowano

No nie da sie nie rozumiesz??

przeciez w a3 masz swozen wachacza na 3 srubach i tam regulujesz pochyl,

wlasnie sankami mozesz lekko negatywa z prawej na lewa np skorektorowac..

a wg ciebie w a3 jest nie regulowany a w golfie 4 mozna regulowac?? Przeciez to te same zawieszenia, identyczne wiec prosze cie nie kłuć sie na siłe tylko doczytaj

Opublikowano

Więc twierdzisz że jesteś mądrzejszy nia autodata. No to niezły z ciebie koleś:grin:

Opublikowano

Od kolesi mnie nie wyzywaj oke?? kolesi to masz tam u siebie! Nie dyskutuje wiecej bo szkoda mojego czasu i nie lubie ludzi nieustepliwych i nieumiejacych sie przyznac dobłędu.. Koniec bezsensownej rozmowy

Opublikowano

Ok koniec bo to nie ma sensu, tylko jakiego błędu... i kto tu autora wątku wprowadził w błąd?

Opublikowano

Twierdze ze sie nie ustawia pochylenia w a4(z wyjatkiem przesuniecia sanek), w a3 sie ustawia. zróbmy ankiete, heh albo załuż sie o stówe:D

Opublikowano

ok stówa

juz przesyłam zdjecie z autodaty

Opublikowano

no to teraz mi wytłumacz jak ja przestawic??