Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

cieknie gdzies z tyłu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie cieknie mi płyn gdzies z tyłu silnika i prawdopodobnie to będzie pomiędzy głowica a tym trójnikiem z czujnikami. jest tam jakas uszczelka czy oring??? bo trójnik raczej jest cały

Opublikowano

A nie przypadkiem z nad chlodnicy oleju ?

Opublikowano
  • Autor

właśnie o to chodzi ze to leci z tego trójnika. teraz tylko jak to będzie z wymiana da rade to dość szybko ogarnąć??

Opublikowano

mozliwe ze leci ci z obudowy czujnikow wody . a dokladnie puszcza oring co przylega do bloku i cieknie na skrzynie . Wymieniałem w tamtym roku koszt koło 30 zł całej nowej obudowy a oring to kilka groszy .

Opublikowano

kolego ja dzis wymienialem na org koszt w vw 70 zł z oringiem tylko trzeba dokupic pod czujniki i wymiana okolo 1godz no i koncentrat koszt mi poszlo 2 litry tyle ucieklo jak nie spuscisz troche ciezki dostep do tych bocznych srub ale jest wykonalne . albo zamniennik w motoryzacyjnym za 15 ale nie polecam

Opublikowano
  • Autor

mam zamiar kupic cały kruciec nowy . właśnie mi cieknie na skrzynie. a dam rade na tym małym wycieku zrobić ze 40km?? mi cieknie dopiero jak posciskam weze a tak to nawet nie kapnie.

Opublikowano

mialem to samo cieklo mi i jezdzilem bo dopiero jak nabije cisnienie w ukladzie to mocniej kapalo ale nigdy do minimum kruciec kupielem za 13 zl da rade ogarnac to samemu zwinne raczki kluczyk i lustereczko zeby zerknac co i jak :)

Opublikowano
  • Autor

aha to dobrze pewnie już od dawna mi to ciekło bo płyn ubywał. dzwoniłem i za ten kruciec w sklepie chcą 25zł. w czwartek kupie i będę działał

Opublikowano

koledzy a nie lepeij dolozyc 45 i kupic org z oringami org zawsze peniejsze niz te zamienniki

Opublikowano

ja mam za 13 zl i zero problemow

Opublikowano

tez za 13 kupowałem w lokalnym sklepie i jest git:cool1:

Opublikowano
  • Autor

po co mam dopłacać te 45zł????? jak ten zamiennik wytrzyma mi 18 miesięcy to i tak długo na pewno tyle tym autem nie będę jezdził

Opublikowano

ja mialem to samo i jak kupilem zamiennik za 13 zl to nie pasował a miał, wiec udałem sie do ASO i pozbywajac sie tam 90 zl, nabylem spokoj czyli niecieknacy płyn, wymiana 1 godzinke z przerwa na piwo, przed wymina odkrec korek od zbiorniczka to ci plynu tyle nie spierdzieli

Opublikowano
  • Autor

panowie temat cieknącego trójnika ogarnięty tylko przypadkiem urwałem przewod od odmy . da rade go zamontować bez sciągania kolektora????

Opublikowano

wszystko da jak masz sprawne raczki

Opublikowano
  • Autor

a próbował ktoś to kiedyś robic??

Opublikowano

pewnie, nic skomplikowanego. Ja robiłem to nie raz w 1.8t i w życiu nie pomyśle nawet o ściąganiu kolektora. bezsens.

Opublikowano
  • Autor

aha to dobrze teraz tylko musze znaleźć ten przewod i do dzieła.

---------- Post dopisany at 16:44 ---------- Poprzedni post napisany at 07:09 ----------

wymieniłem dziś ta rurke od odmy poszło dość gładko ,rece do okoła pokaleczone :kwasny: ale da się bez sciągania kolektora. stała się kolejna szkoda zapodziałem gdzies zawleczke z odmy .mogę pare dni jezdzic bez niej?? olej nie pojdzie na zewnątrz????

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zaplacz to drutem do okola i bedzie lepsze od zawleczki :)

Opublikowano

kup ori z aso ..mialem podrobke i cieklo dalej kupilem ori i jest okey..