Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problemy z wycieraczkami przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zauważyłem że wycieraczki nie działają raczej nie pracują na ostatnim biegu wystarczająco szybko. Nie ma różnicy między pierwszym biegiem a drugim biegiem. Czy ktoś z was miał może do czynienia z takim przypadkiem gdzie szukać przyczyny???? Czy to może być wina silniczka a może jakiegoś sterownika. Pozdrawiam

Opublikowano

pewnie mechanizm wycieraczek zaczyna się zapiekać

Opublikowano
  • Autor

Da się to zregenerować????

Opublikowano

Maxito, od jakiegoś tygodnia mam to samo (b7). Daj pls znać czy operacja opisana w tym linku pomogła. No i czy robiłeś to sam czy gdzieś podjechałeś, bo ja chyba wolałbym podjechać, chyba jakiś zwykły mechanik ogarnie temat ?

Opublikowano
  • Autor

siemka, myślę że to jest to o czym piszą w linku, będę próbował sam to ogarnąć tylko nie wiem kiedy (modlę się żeby nie padało ):naughty:

Opublikowano

Na wszelki wypadek przesmaruj płynem "NIEWIDZIALNA WYCIERACZKA" i jakoś przeżyjesz porę deszczową. Nawet nie będziesz musiał włączać wycieraczek:wink:

Opublikowano

Wyczyszczenie i przesmarowanie mechanizmu daje taki efekt,że wycieraczki działają,jakby wyszły prosto z taśmy.U mnie,niestety po około dwóch miesiącach mechanizm u......dolił sie przy trzpieniu od strony kierowcy i zgniótł kant szyby u dołu,co spowodowało niespodziewany wydatek.Jak będziecie mieli wymontowany mechanizm,to go dokładnie obejrzyjcie,szczególnie przy tych trzpieniach,na które są zakładane ramiona wycieraczek.

Opublikowano

przerabiałem ten problem miesiąc temu. Nagle wycieraczki zwolniły a na najszybszym biegu stawały w połowie. Początkowo myślałem że jakiś smar pomoże, więc prysnąłem po tych śrubach spinających poszczególne elementy mechanizmu smarem białym (tylko taki miałem w domu, a sprayem najłatwiej było dojść do zakamarków). Pomogło na jeden dzień. Pojechałem do ASO, powiedzieli że dobrze zrobiłem że nawaliłem tego smaru na grubo, bo pewnie bym zatarł silnik i złamał mechanizm...a to już droga zabawa. Wyczyścili, nasmarowali, wycieraczki pracują jak nowe...tyle że kosztowało 200zł (bo podobno zdemontowanie mechanizmu, wyczyszczenie, nasmarowanie, złożenie i regulacja zajmuje 2 godziny z hakiem). Ale jestem zadowolony.

Opublikowano

Problemem jest wyciągnięcie silnika i mechanizmu z podszybia, za pierwszym razem można się mocno wqrwic, ale da radę. Czasowo to tyle trwa. Doliczając czyszczenie i ponowne składanie.

Mieli rację