Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

KLOCKI B7 345mm zaciski PORSCHE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Jakiś czas temu założyłem taki set, wraz z klockami no-name, można powiedzieć...

Całość hamuje bdb, ale ja oczywiscie obserwuje tarcze na bierzaco, no i niestety zaniepokoiła mnie pewna rzecz, a właściwie dwie:

1 - nowe tarcze (otto zimerman) wyglądają jakby były poprzypalane, głównie po środku - po całym obwodzie

2 - te same tarcze wyglądają jakby zasyfione ciągle czymś, nie mają jednolitego czystego metalicznego wyglądu

Zdjęcia:

3310eb6f3da01bc3med.jpg

231b5974124a88a3med.jpg

Pytanie jest takie, jakie klocki kupić i nie chodzi tu tylko o firmę, ale również o to czy szersze czy węższe, bo w sumie te co siedzą, to są te węższe, czyli na 99,5mm

Wymiary klocków są prawie takie same, poza właśnie wysokoscią, jedne są na 99,5mm, a drugie na 106,4

- czy to są mniejsze na tarcze 345mm, a większe na tarcze 350mm ??

Ale jak sie przyjrzeć tarczy, to w sumie widać, że te szersze klocki by pasowały tez, bo wew. strona tarczy ma jeszcze niecały 1cm wolnego miejsca, ale to miejsce tej tarczy jest jakby przetoczone i nie jest równo z pozostałą płaszczyzną tarczy, czyli jak sie tarcza zjedzie ok 1-1,5mm to wtedy bedzie to na równo.

Cenowo klocki te wyglądają podobnie, wiec jeżeli szersze miałby pasowac, to oczywiscie je wybieram, ale na to pyt. odpowiedzieć mogą doswiadczeni w tego rodzaju hebelkach.

Firmy do wyboru:

TRW - 219zł / 260zł

Ferrodo premier (złe skojarzenie z tym słowem?) - 355zł / 385zł

Zimmermann - 394zł tylko te mniejsze klocki

Brembo - 250zł - tylko te większe

Bosch - 299zł - tylko te większe

Opublikowano

ta tarcza nie jest do tego zacisku, dlatego taka sytuacja

brud na tarczy to wina klocka(NO Name)

mozesz dac te duze klocki

Opublikowano
ta tarcza nie jest do tego zacisku, dlatego taka sytuacja

brud na tarczy to wina klocka(NO Name)

mozesz dac te duze klocki

Tak szczerze mówiąc, to liczyłem po cichu na odp. od ciebie :)

A czy możesz zdradzić, dlaczego to nie jest tarcza do tego zacisku - pasowac wszystko pasuje ładnie, tarcza stoi idealnie po srodku, nic nie piszczy, nie hamuje samo, po prostu nie ma zadnych innych dolegliwosci. Jedynie moge dodac, ze tarcze sie bardzo długo docierały, ta warstwa ochronna, jakby ocynk powiedzmy, siedziała dosc długo na tarczach, a szczególnie po srodku tarczy na całym obwodzie. To pewnie robią robote klocki no-name :)

Co do wielkosci, to super, ze moge dac te większe, tylko doradź jeszcze firme, a jeżeli masz ty jakies swoje pewniaki w dobrej cenie, to pisz śmiało :) :), dogadamy się...

Opublikowano

Booster miał zaciski od RS4 na tarcze 360 mm, mogłes brac.

ta tarcza która masz u siebie nie jest od audi

od kogos brałes ten zestaw ?

Opublikowano

Booster - niestety nie miałem przyjemnosci poznać!

Zaciski ilo tłoczkowe?

A to źle że tarcza nie jest od audi?

Reszta na PW, nie chce robić, reklamy, ani antyreklamy komuś...

P.S. jakie klocki brać??