Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana lamp w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz złe wartosci w kanałach Adaptacyjnych :wink:

DIY oparty jest na sterowniku z literka M

Opublikowano

Witam serdecznie w dniu dzisiejszym.

Jak adaptacja sterownika jest dedykowana do komfortu z literka M to czy ktoś posiada lub wie jakie kodowanie ma komfort z literka N.

Mój komfort jest o nr. 8K0 907 064 N

Ewentualnie czy bym dodawał lub odejmował po jednej cyfrze to coś da ?

Opublikowano

Jak wpiszesz wartości z d*py to wysra się komfort

Opublikowano

Tak myslałem tylko jak zdobyć kody i zakodować go poprawnie

Opublikowano
Witam serdecznie w dniu dzisiejszym.

Jak adaptacja sterownika jest dedykowana do komfortu z literka M to czy ktoś posiada lub wie jakie kodowanie ma komfort z literka N.

Mój komfort jest o nr. 8K0 907 064 N

Ewentualnie czy bym dodawał lub odejmował po jednej cyfrze to coś da ?

Zmieniaj cyfry systemem np. 43-44-45 itd.

Opublikowano

witam

czyli jak w kanale 195 podana wartość 5123 to po dodaniu 5124, 5125 ,5126 lub 5122,5121 dobrze to rozumie ?

Opublikowano

Dziękuje za podpowiedz.

Szkoda aż tam szperać bo działa wszystko prawidłowo tylko ten błąd " zestaw danych nieprawidłowy "

Opublikowano

unnamed.jpg

Witam mam problem z tylnymi światłemi przeciwmgielnym jest na stałym światło do 50% komputer pokładowy nie pisać żadnych błędów. Potrzebuję pomocy. Zmiana lamp tył sedan żarówkowych na LED (przedlift) Sorry za tłumaczenie jestem ze Słowacji

Opublikowano

Witam

Mam małe pytanko dotyczące kodowania .

Jak zacznę dodawać liczby lub odejmować w kanałach to do jakich wartości to robić by nie uszkodzić komfortu .

Znajomy mi podpowiedział ze jeśli kontrolki od kierunkowskazów na desce migają szybciej jak kierunkowskazy na zewnątrz auta to komfort jest uszkodzony ?

Wyczytałem na elektroda.pl ze ktoś kodował już komfort 8K0 907 064 N i mu się udało . Obawiam się ze jak zacznę w komforcie kombinować to się popsuje i immobilizer padnie wiec wole się upewnić ?

Opublikowano

Mi udało sie zakodować na ledy przedliftowe komfort N ale dopiero po zylione godzinach prób kodowania, zmieniania wartości i przekładań i pinów.

Wiecej o komforcie z oznaczeniem N nie chce słyszeć ;(

Opublikowano

kolego była to na pewno żmudna praca, niemasz tego gdzieś opisanego ewentualnie coś doradzić

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Mam małe pytanko dotyczące kodowania .

Jak zacznę dodawać liczby lub odejmować w kanałach to do jakich wartości to robić by nie uszkodzić komfortu .

Znajomy mi podpowiedział ze jeśli kontrolki od kierunkowskazów na desce migają szybciej jak kierunkowskazy na zewnątrz auta to komfort jest uszkodzony ?

Wyczytałem na elektroda.pl ze ktoś kodował już komfort 8K0 907 064 N i mu się udało . Obawiam się ze jak zacznę w komforcie kombinować to się popsuje i immobilizer padnie wiec wole się upewnić ?

Mozna uszkodzić MK wiec trzeba uważać z kodowaniem. Ogolnie po odłożeniu 2 pinow dodatkowych nie ma duzo kombinowania, tylko trzeba wiedzieć jak poprawnie zakodowac. Ogolnie trzeba miec pojęcie jakie wartości trzeba zamienić w MK. A zmienić kodowanie należy w kanale :

podaje listę funkcji w kanałach MK:

LISTA FUNKCJONALNOŚCI ( nie lokalizacji w aucie !!!!! )

5251 LEWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED

5283 PRAWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED

5124 LEWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA /

5156 PRAWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA /

5 STOP LEWY 100% MOCY LED

37 STOP PRAWY 100% MOCY LED

Wartosci trzeba odpowiednio wprowadzić w kanały w module komfortu, pamiętać, iż jeden kanał odpowiada za jedna funkcje zarowki (np lewy zew stop). Trzeba tylko przetestować, ktory kanał u was za co odpowiada a to moze byc rożnie w samochodach ustawione.

Opublikowano

kolego jesteś z Wrocławia a ja z Lubina czy była by taka opcja bym podjechał do i byśmy coś podziałali w tym temacie

Opublikowano
kolego jesteś z Wrocławia a ja z Lubina czy była by taka opcja bym podjechał do i byśmy coś podziałali w tym temacie

U mnie pomagał mi człowiek z innego miasta( po podłączeniu musiał pozmieniać piny bo miałem przesłany zły schemat), czy ty zamieniałeś już kable w MK? Masz zrobioną juz instalacje czy nic nie robiłes?

Opublikowano

Tak instalacje pozmieniałem jak w pierwszym poście . Światła działają i jest jeden błąd w komforcie ( zestaw danych nieprawidłowy ) niesiwiąca mi jako stopy tylko poziome kreski ale dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika

Opublikowano
dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika

coś masz nie tak :wink:

Opublikowano
  • Autor

ciekawy ten bagażnik, nie sprawdzałem czy u mnie też tak jest :) może nawet nie wiem

a z innej beczki - ciekawiło mnie czy przyczepią się na przeglądzie. wczoraj byłem i jak pisałem wcześniej jako przeciwmgielne tylne świecą kreski bo nie mam czasu się w to teraz bawić - mało mi to przeszkadza. i co? i facet po sprawdzeniu hamulców i zawieszenia stwierdził że takiej mocy heble to mercedesy S klasy mają i świateł już nawet nie sprawdzał :)

Opublikowano
dodatkowo po wciśnięciu stop się zaświeca oświetlenie bagażnika

coś masz nie tak :wink:

tyle to wiem ze jest coś nie tak ,boje sie o komfort tylko by się nie ob fajdał jak zacznę tam metoda prób i błędów walczyć :facepalm:

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

ciekawy ten bagażnik, nie sprawdzałem czy u mnie też tak jest :) może nawet nie wiem

a z innej beczki - ciekawiło mnie czy przyczepią się na przeglądzie. wczoraj byłem i jak pisałem wcześniej jako przeciwmgielne tylne świecą kreski bo nie mam czasu się w to teraz bawić - mało mi to przeszkadza. i co? i facet po sprawdzeniu hamulców i zawieszenia stwierdził że takiej mocy heble to mercedesy S klasy mają i świateł już nawet nie sprawdzał :)

kolego a jest taka opcja podlecieć do ciebie i popatrzeć jak to masz zrobione z kabelkami i kodowania pospisywać