Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana lamp w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moduł to jest adres 46 ?

Opublikowano
Moduł to jest adres 46 ?

tak :wink:

Opublikowano

Panowie nie pytacie się które obsługują, a które nie...

Ja zrobiłem już ich kilkanaście i jeszcze nie zdarzyło mi się aby coś nie obsługiwało...

problem jest że każdy sterownik (w zależności od wyposażenia, wieku, koloru i wróżby Macieja) musi mieć inne kodowanie, a to jest dopiero upierdliwe :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Panowie nie pytacie się które obsługują, a które nie...

Ja zrobiłem już ich kilkanaście i jeszcze nie zdarzyło mi się aby coś nie obsługiwało...

problem jest że każdy sterownik (w zależności od wyposażenia, wieku, koloru i wróżby Macieja) musi mieć inne kodowanie, a to jest dopiero upierdliwe :kwasny:

No właśnie, i jak dojść jakie ma być kodowanie właściwe? :) Ja od pół roku jeżdżę z tylnymi przeciwmgielnymi jako te paski :) Nie mam czasu się tym zająć. A jako, że od kupna jeszcze nigdy tych świateł praktycznie nie włączałem to mi to nie przeszkadza. Błędów nie ma, wszystko inne działa jak powinno więc poczekam na inną wolną chwilę

Opublikowano

A wiesz Arek, że w ledach przedliftowych trzeba zmieniać instalację we wtyce w komforcie...

Opublikowano
  • Autor

Mam pozmieniane jak w pierwszym poście, to mój wątek

Opublikowano

...a jak byś połączył klapę stopu ze stopem w błotniku :wink:

Opublikowano
  • Autor

No ale tu nie o stopy chodzi, problem jest w przeciwmgielnym tylnym. Jako przeciwmgielne świeci stop (kreska)

Opublikowano
No ale tu nie o stopy chodzi, problem jest w przeciwmgielnym tylnym. Jako przeciwmgielne świeci stop (kreska)

Podejrzewam, że masz pomylony pin od przeciwgielnego do wtyki w komforcie:wink:

Opublikowano

Juz mu to pisałem. Nie ma innej opcji jak pomylone piny.

Opublikowano
  • Autor

to nie takie proste, jakby piny byly pomylone to swiecilby jako stop wsteczny. a nie swieci w ogóle jako zadne swiatlo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

W opisie montażu lamp ledowych na samym początku w punkcie 4 jest tabelka z przełożeniem poszczególnych pinów w kostkach do komfortu .

Po zamontowaniu lamp i okablowania dodatkowego chciałem poprzekładać piny jak w opisie ale nie rozumieM T17P PIN 13 PRZEKŁADAM W PIN 10 GDZIE W 10 JEST JAKIŚ KABELEK TO GO GDZIE MAM WPIĄĆ BO W PUNKCIE 2 DODATKOWY KABEL WPINAM W 13

Opublikowano
  • Autor

Z tego co widze i pamietam to T17P.10 powinno być puste przed zmianami. A jaki przewód tam masz? Jaki rok auta i wersja komfortu?

Opublikowano

Czarna wtyka to T17o w pinie 11 mam kabelek szaro-biały i nie wiem ska mi wypadł czarno-zielony albo coś zamieszałem źle z tymi dwoma kabelkami ?

Po naciśnięciu stopu dodatkowo w prawej lampie w klapie zaświeca mi się środek (kreska) pomiędzy diodami i niema wo gule przeciw mgielnych .Po sprawdzeniu błędów vcds pokazuje w komforcie błąd :

03389- zestaw danych niewiarygodny

stan błędu 01100000

priorytet błędu: 2

dziękuje za chęć pomocy .

Rok audi to 2009

Zauważalnym ze kierunkowskazy migają normalnie a na liczniku częstotliwość jest szybsza czym to jest spowodowane ?

Opublikowano
Zauważalnym ze kierunkowskazy migają normalnie a na liczniku częstotliwość jest szybsza czym to jest spowodowane ?

Żle zakodowany KOMFORT :wink:

Opublikowano

Kodowałem go tak jak jest rozpisane na samym początku wątku i ten kabelek mnie martwi ?

Przeciw mgielne prawe się pojawiło lewego niema

Opublikowano
Kodowałem go tak jak jest rozpisane na samym początku wątku i ten kabelek mnie martwi ?

Przeciw mgielne prawe się pojawiło lewego niema

dobrze popatrz na schematy tam masz wszystkie połączenia :wink:

Opublikowano

JESTEM TROSZKĘ W TYM ZIELONY I NIE BARDZO KUMAM. KABELEK JEST Z WTYCZKI T17o czarno zielony mam go wypiętego wydaje mi się ze idzie on do lampy tylnej lewej w klapie ?

Opublikowano
JESTEM TROSZKĘ W TYM ZIELONY I NIE BARDZO KUMAM. KABELEK JEST Z WTYCZKI T17o czarno zielony mam go wypiętego wydaje mi się ze idzie on do lampy tylnej lewej w klapie ?

Sprawdz miernikiem :wink:

P.S Caps ci sie zaciął :question:

Opublikowano

ok posprawdzam

---------- Post dopisany 12-11-2013 at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2013 at 21:56 ----------

Witam

.Po sprawdzeniu błędów vcds pokazuje w komforcie błąd :

03389- zestaw danych niewiarygodny

stan błędu 01100000

priorytet błędu: 2

dziękuje za chęć pomocy .

Rok audi to 2009

komfort jest zakodowany jak w opisie przedstawił arek776

czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co zmienić i jak zlikwidować ten bład