Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana lamp w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałem zapytać czy kierunek i wsteczny oparty jest na żarówkach a reszta na led? :eusathink:

Opublikowano
chciałem zapytać czy kierunek i wsteczny oparty jest na żarówkach a reszta na led? :eusathink:

............i jeszcze przeciwmgielne :wink:

Opublikowano

A no właśnie nie do końca ful led:wink:

---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ----------

A tak poza tym myślałem o neonach do sedana :wink: tylko że niema, są tylko poliftowe ale jak wyczytałem wystarczy zmienić zderzak i klapę i lampy poliftowe podejdą robił już ktoś tak z was:wink:

Opublikowano
A no właśnie nie do końca ful led:wink:

---------- Post dopisany at 15:19 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ----------

A tak poza tym myślałem o neonach do sedana :wink: tylko że niema, są tylko poliftowe ale jak wyczytałem wystarczy zmienić zderzak i klapę i lampy poliftowe podejdą robił już ktoś tak z was:wink:

Ja mam takiego klienta na tył :wink: tylko niestety to troszke drogi MOD

Nikt pewnie tego nie robił ==> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-254/lift-sedan-klapa-przedlifta-291186/

Opublikowano

Juz pisalem prosto to mozna zrobic led lift lub neon vcp ( VCP+K liine - 2 X USB / CAN + K OBD2 :: www.obd2pl - akcesoria diagnostyczne dla warsztatów samochodowych )

Avant same lampy

kodowanie BCM2 A4/A5 8K dla obslugi tylnych lamp LED/Bulb USA/EU

VAG CAN PROFESSIONAL - informacje

Prosze nie usowac mojego tekstu juz pisalem ale ciagle usuwaja tekst jak opisze krok po kroku tez usuniecie (kestia kasy to forum chyba)

Opublikowano

Mod nie taki drogi gadałem z gościem to mówił że tylko klapę w sedanie trzeba wymienić i lampy :wink: reszta pozostaje bez zmian sądzę że 1500zł plus malowanie klapy i to wszystko no i jak dla mnie najgorsze podłączenie i kodowanie:kwasny:

---------- Post dopisany at 20:59 ---------- Poprzedni post napisany at 20:54 ----------

I jeszcze tapicerka klapy:wink:

Opublikowano

Własnie był u mnie kolega O nicku Porszak, temat ogarnięty, ledy zakodowane instalacja elektryczna poprawiona.

Opublikowano
Własnie był u mnie kolega O nicku Porszak, temat ogarnięty, ledy zakodowane instalacja elektryczna poprawiona.

super!

też jak kiedyś robiłem przedlift led na komforcie N to migały kierunki na zegarach szybciej, nie pamiętam jak to usunąłem :kwasny:

Opublikowano

:wink::thumbup1:

Opublikowano

Temat ogarnięty dzięki Dikson :wink:

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

kolego dorecy pomyśl jak to miganie w zegarach zlikwidowałeś

Opublikowano

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

Ja też tak miałem, ale wydaje mi się, że było to wtedy jak uwaliłem komfort :wink: uspokoiło sie po wymianie komfortu ( ale na 100% nie jestem pewien)

Opublikowano

Mi też się wydaje,że niestety komfort dostał po jajach. Ale dopóki nie ma kontroli zapalonej to mozna jeździć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mozna uszkodzić MK wiec trzeba uważać z kodowaniem. Ogolnie po odłożeniu 2 pinow dodatkowych nie ma duzo kombinowania, tylko trzeba wiedzieć jak poprawnie zakodowac. Ogolnie trzeba miec pojęcie jakie wartości trzeba zamienić w MK. A zmienić kodowanie należy w kanale :

podaje listę funkcji w kanałach MK:

LISTA FUNKCJONALNOŚCI ( nie lokalizacji w aucie !!!!! )

5251 LEWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED

5283 PRAWY ZEWNĘTRZNY POSTÓJ 50% , STOP 100% MOCY LED

5124 LEWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA /

5156 PRAWY WEWN POSTÓJ 2 - 50% , STOP-2 100% MOCY LED / KLAPA /

5 STOP LEWY 100% MOCY LED

37 STOP PRAWY 100% MOCY LED

Wartosci trzeba odpowiednio wprowadzić w kanały w module komfortu, pamiętać, iż jeden kanał odpowiada za jedna funkcje zarowki (np lewy zew stop). Trzeba tylko przetestować, ktory kanał u was za co odpowiada a to moze byc rożnie w samochodach ustawione.

Czy jesteś pewien tych kodów funkcjonalności? Z schematu wygląda mi na to że pomyliłeś zewnętrzne z wewnętrznymi...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kodowanie modułu N faktycznie jest wkurzające, ale trzeba ogarnąć temat do końca;D Pomoże ktoś zakodować dziadostwo? Darecy? :)

Opublikowano

Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale trzeba wyłączyć diagnozę żarówek.

Opublikowano

Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale trzeba wyłączyć diagnozę żarówek.

Co masz kolego na myśli pisząc - wyłączyć diagnozę żarówek? Kanał 181?

Opublikowano

W VCDS powinny być podpowiedzi w kodowaniu, a jak nie to VCP na pewno ma. Będę miał chwilę, to podejdę do auta i sprawdzę.

Opublikowano

dwukrotnie szybsze miganie nie da się załatwić kabelkiem VCP bo takowy kupiłem i d...a kombinowałem jak koń pod góre:thumbdown:także chyba komfort do wymiany niestety:kwasny:no chyba że ktoś wie jak, to byloby miło się dowiedzieć:banan: może być nawet na pw:wink:

Opublikowano
dwukrotnie szybsze miganie nie da się załatwić kabelkiem VCP bo takowy kupiłem i d...a kombinowałem jak koń pod góre:thumbdown:także chyba komfort do wymiany niestety:kwasny:no chyba że ktoś wie jak, to byloby miło się dowiedzieć:banan: może być nawet na pw:wink:

Poprzez funkcje OCF wchodzisz w kodowanie lamp normalne-led, dalej wchodzisz w kodowanie pojedynczych kanałów i tak przy każdym jest ptaszek czy ma daną żarówkę sprawdzać czy nie.

Opublikowano

Poprzez funkcje OCF wchodzisz w kodowanie lamp normalne-led, dalej wchodzisz w kodowanie pojedynczych kanałów i tak przy każdym jest ptaszek czy ma daną żarówkę sprawdzać czy nie.

jak będę miał chwilkę to sprawdzę i powiem jaki efekt, ja mam dodatkowo jeszcze błąd "zestaw danych niewiarygodny" który wywaliło po kodowaniu chociaż wszystkie światła się palą i tu chyba jest pies pogrzebany :kwasny:

wyłączałem diagnoze kierunków i lipa:thumbdown: w kanałach 199 i 202 mam wartości 10245 i 10280 a powinny być zera i za chusteczke nie idzie tego zmienić:kwasny: powalcze jeszcze dzisiaj może coś uda się wykombinować