Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z klimą!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z klimatyzacją. Przestała działać, dmucha ciepłe powietrze cały czas, dodatkowo po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wentylator chodzi na wolnych obrotach przez jakieś 15 minut. Wszystko sprawdzone i żadnych błędów nie ma. Klimatronik sprawny bo w innym aucie działa bez problemu. Czujnik sprawny do ciśnienia klimatyzacji, Sprężarka się załącza (sprawdzone przez vcds-a). Może miał ktoś podobny problem

Opublikowano

Sprawdz czynnik

Opublikowano

Czynnik nabity. Problem jet taki, że kompresor się nie zawsze włącza. Mam testowo podpięty klimatrinik z b7. Jest lepiej ale czasem też się kompresor nie włączy. Może ktoś podpowie czego szukać dalej.

Opublikowano

Musisz podjechac do serwisu i podlaczyc manometry. Albo sprawdz vagiem jakie jest cisnienie gdy zalaczy sie sprezarka. Moze jest zbyt wysokie i czujnik cisnienia ja wylacza , a wentylatory pracuja by ostudzic czynnik i obnizyc cisnienie. Gdy to nastapi sprezarka ponownie sie zalaczy .

Opublikowano

Ciśnienie jest 5 na vagu więc chyba dobre. W seriwise bylem i bylo sprawdzane wszystko jedyny problem to taki że nie zawsze chce działać ta klima.

Opublikowano

5 barow to masz w spoczynku, chodzi o cisnienie gdy zalaczy sie kompresor. A czy wentylatory zalaczaja sie zawsze po wlaczeniu klimy, mimo iz sprezarka nie pracuje ???

Opublikowano

Wentylatory włączają sie zawsze nawet jak kompresor się nie włączy. co do ciśnienia to sprawdze jutro jak będzie się chciała włączyć i dam znać