Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dokładnie jak piszesz wyzej rok modelowy 2002 a produkcji 2001 ( 10.2001) , mimo wszystko dobrze ze poszło bez takich przygód :decayed:

Opublikowano

To już całkowicie zgłupiałem. w jednym i drugim liczniku immo w innym miejscu w eepromie jest.

Opublikowano
  • Autor

U takiego gościa co ma rocznik 2001 (model 2002) i miał 900 G, a też tak jak mycha1236 teraz ma zaadaptowany 930 J bezproblemowo.

Nie wiesz cwiara jaki miesiąc tego auta 2001 był? Bo tak sobie teraz patrzę na przedział VIN -900 E i 930 G jest do 8E-2-020 000. Ale tu jest to dziwne jeśli byłby w pierwszych 20000 aut które miały jeszcze stare immo, a byłby licznik 900 G a nie 900 E.

U mnie wiadomo że 930 J (również 930 T i R) nie udało się zaadaptować bo ja miałem 900 E, ale ponieważ znalazłem ten niezwykły rarytas jakim jest 930 G (a właściwie znalazłem 930 Gx) - to od razu szogunowi poszło jak po maśle :wink:

Jako ciekawostka napiszę że liczniki z roczników modelowych 2001 nie mają niestety takiego bajeru jak podświetlone wskazówki przy zapłonie -nawet te z nowej produkcji jaki mam, szukałem czy da radę to ogarnąć ale bez skutku (oczywiście kodowanie nic nie daje)

Opublikowano

Sławek to teraz jak będziesz widział licznik z koncówką 930 G to wal PW nawet o 3 rano... bo ten ciezki przypadek o którym mówi Cwiara to mój licznik:facepalm:

Opublikowano
U takiego gościa co ma rocznik 2001 (model 2002) i miał 900 G, a teraz też tak jak mycha1236 teraz ma zaadaptowany 930 J bezproblemowo.

Nie wiesz cwiara jaki miesiąc tego auta 2001 był? Bo tak sobie teraz patrzę na przedział VIN -900 E i 930 G jest do 8E-2-020 000. Ale tu jest to dziwne jeśli byłby w pierwszych 20000 aut które miały jeszcze stare immo, a byłby licznik 900 G a nie 900 E.

U mnie wiadomo że 930 J (również 930 T i R) nie udało się zaadaptować bo ja miałem 900 E, ale ponieważ znalazłem ten niezwykły rarytas jakim jest 930 G (a właściwie znalazłem 930 Gx) - to od razu szogunowi poszło jak po maśle :wink:

Jako ciekawostka napiszę że liczniki z roczników modelowych 2001 nie mają niestety takiego bajeru jak podświetlone wskazówki przy zapłonie -nawet te z nowej produkcji jaki mam, szukałem czy da radę to ogarnąć ale bez skutku (oczywiście kodowanie nic nie daje)

Miesiąca auta nie znam ale tyle moge powiedziec że licznik czerwony z końcówką G był z 18.05.2001r a kolor z końcówką J z 31.01.2002r

Opublikowano
  • Autor
Sławek to teraz jak będziesz widział licznik z koncówką 930 G to wal PW nawet o 3 rano... bo ten ciezki przypadek o którym mówi Cwiara to mój licznik:facepalm:

Ok. choć licznik 930 G jest naprawdę ciężko dostępny, podobno wyprodukowano ich bardzo mało, przeważnie auta z nawigacją z rocznika modelowego 2001 wyjeżdżały z czerwonym licznikiem a nie z kolorowym.

Ale jeszcze kilka kwestii pasowałoby sprawdzić. Jaki masz miesiąc auta? Czy Twoje wskazówki świecą na zapłonie [lub podświetlenie licznika (oczywiście jeśli masz tak zaadaptowane)]?

W jakim przedziale VIN się mieścisz? Ewentualnie jak nie będziesz wiedział wyślij VIN na PW.

U takiego gościa co ma rocznik 2001 (model 2002) i miał 900 G, a też tak jak mycha1236 teraz ma zaadaptowany 930 J bezproblemowo.

Miesiąca auta nie znam ale tyle moge powiedziec że licznik czerwony z końcówką G był z 18.05.2001r a kolor z końcówką J z 31.01.2002r

Dziwne rzeczy, jeśli ten G miałby być z pierwszej połowy to ciekawe czego nie ma literki E.

---------- Post dopisany 09-03-2014 at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany 08-03-2014 at 18:37 ----------

VIN u kolegi Bielun22 rzeczywiście wskazuje na to że jest tam u niego 900 G (bo tak jest), a ma pasować 930 J, który jednak nie pasował.

cwiara czy rzeczywiście zauważyłeś że immo jest gdzie indziej w tym 900 G u kolegi Bielun22? Czy może jakby spróbować szukać jakiegoś 930 J z np. sierpnia 2001, czy by coś dało? Lub po prostu jeszcze inny 930 J

Opublikowano

Tak immo jest w innym miejscu. A dokładnie Nr immo AUZ... Kiedyś sie spotkałem z licznikiem z końcówką J gdzie immo było w tym samym miejscu co u kolegi Bielun22. Poniżej porównanie pierwszych komorek obu liczników. Po lewej stronie licznik 900G po prawej kolorowy 930 J.

---------- Post dopisany at 23:38 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ----------

za2ave8u.jpg

Opublikowano

Panowie J pasuje nawet do pierwszych modeli 2003 roku, mam taki zegar, którego zamiennym numerem jest J i był przypisany do rku modelowego 2003

Opublikowano

łukasz z którego miesiąca masz ten J u siebie? może by pasował do mnie....

Opublikowano
Panowie J pasuje nawet do pierwszych modeli 2003 roku, mam taki zegar, którego zamiennym numerem jest J i był przypisany do rku modelowego 2003

Tak tylko liczniki z koncowka J byly 2 rodzaje. Jeden z immo jak na zdjeciu po lewej str a drugi jak po prawej. I jeden z drugim nie zamienny

---------- Post dopisany at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

Dla kolegi Bielun22 ewentualnie podejdzie licznik J ale z produkcji 6.08.01r. Mlodsze maja juz inne immo

Opublikowano

Ja mam z roku 2011. numer 8E0920933QX jest zamienny z 8E0920930J ale czy z twoim to nie wiem..

Opublikowano
Ja mam z roku 2011. numer 8E0920933QX jest zamienny z 8E0920930J ale czy z twoim to nie wiem..
:kwasny:
Opublikowano
  • Autor

Może jest jeszcze jakieś oznaczenie na naklejce, po której można rozpoznać różnice w tych licznikach.

Tak samo jak ja zauważyłem różnicę w klimatronikach B6 2003/2004 że po oznaczeniu na naklejce mimo tego samego nr-u można rozpoznać czy temperatura minimalna jaką da się ustawić to 16 czy 18 stopni.

:kwasny:

Szukaj, może znajdziesz coś z początku produkcji 930 J

Opublikowano

a jeszcze mam takie pytanie czy może to być licznik od 2.5tdi? od 2.5 maja te same nr co od 1.9?

Opublikowano

Jasne ze moze byc, sa w pełni zamienne, tak samo jak do b7 moze byc od 2,7 ;3.0; 2,0 do 1,9 i odwrotnie..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

Trafiłem na dość nietypowe zegary(8E0 920 900 N ) i chciałbym w przyszłości zmienić je na wersje z kolorowym fisem, czy jest ktoś z Warszawy kto w razie czego by się podjął zadania ?

Witam ponownie,

Czy jest ktoś wstanie podać mi numer zegarów z kolorowym fis-em dla mojego modelu ? Szukam i szukam ale ciężko ;(

Opublikowano
  • Autor
Witam,

Trafiłem na dość nietypowe zegary(8E0 920 900 N ) i chciałbym w przyszłości zmienić je na wersje z kolorowym fisem, czy jest ktoś z Warszawy kto w razie czego by się podjął zadania ?

Witam ponownie,

Czy jest ktoś wstanie podać mi numer zegarów z kolorowym fis-em dla mojego modelu ? Szukam i szukam ale ciężko ;(

Jak nie znajdujesz 8E0 920 931, to możesz spróbować poszukać 8E0 920 930 S, w dieslach te roczniki na pewno mają takie samo immo, mam nadzieję że w benzynie jest podobnie (no bo czemu miałoby być inaczej), a bez testu się nie przekonasz niestety.:wink:

Opublikowano

Panowie poszukuje wsad do licznika RB8 8E0920932 ktoś coś kombinował.

Opublikowano

Chyba bede mial , ale nic Ci nie da wgranie nowego wsadu. def bedzie sie swiecil.

Opublikowano

Dostałem ten licznik. Ktoś coś z nim modził bo zgłasza się jako 8E0920930R. Obecnie świeci def i error.