Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobiłem próbę zgrałem soft moim vagdash i zapisałem do pliku.No i niespodzianka po próbie załadowania softu z tego zapisanego pliku error.Czyli potwierdzam co pisałeś :facepalm: .Jakiej wielkości powinien być plik z softem.

Czy Poprawnie zgrany wsad powinien zawierać przy edycji programem vagdash VIN1,VIN2,immo itd

mój ma w trzech polach kolor czerwony.

Według mnie po edycji tego softu w hex są same zera.Interfejs nie podołał z dekodowaniem softu.

Popraw mnie jak się mylę.

Wszystkie te okna w programie vdc powinny byc wypełnione danymi. Jesli nie zrobiles kopii lepszym sprzetem to licznik mozesz na smietnik wywalić.

Opublikowano

Panowie, a jaki jest sens wsady kopiowac "chinczykiem"? Nie jest bezpieczniej pin wyciagnac klonem i zaadoptowac licznik vcds?

Sent from my Kestrel using Tapatalk

Opublikowano

Taki ze 2 liczniki na 10 ida przez vcds. Myslisz ze po co bym kupowal 2 interfejsy po 2k kazdy.

Opublikowano

Tak pytam, z ciekawosci, bo z dotychczasowego doswiadczenia nie mialem problemow z zaadoptowaniem rb4 majac piny (poza VINem z dawcy). Nie madruje sie, po prostu sadzilem, ze to strzelanie do komara z armaty :wink::decayed:

Opublikowano

Dzieki feniks. :) a o tych koncowkach licznikow to "odczytalem poprawnie" ta koncowke, zeby przypasila do mnie?

Opublikowano

do ćwiara ,Ja tego wsadu nie wgrywałem do licznika tylko zapisałem a następnie próbowałem uruchomić w wagdashcan. Wykonałem to dla testu. Mój licznik działa.

Opublikowano

To masz szczescie :decayed:

Opublikowano

Dzieki feniks. :) a o tych koncowkach licznikow to "odczytalem poprawnie" ta koncowke, zeby przypasila do mnie?

Tak, u siebie z T wkładałem :wink:

Opublikowano

Mam pytanie Panowie gdzie za powiedzmy 500pln można dostać licznik kolorowy z zakodowaniem? Najlepiej na Śląsku? Potrzebuję chyba 8E0 920 930 T

Edytowane przez Simon_SLU

Opublikowano

Wisi na alle za 450zl chyba, wlasnie z koncowka T.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a czy ktoś kojarzy co to za licznik 8E0 920 900R?

Opublikowano

Panowie a czy ktoś kojarzy co to za licznik 8E0 920 900R?

z B7

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zauważyłem, że płyta gł jak i tarcza we wszystkich wersjach nadwoziowych jest (niemal) taka sama, więc pytanie do fachowców w temacie jaki byłby najlepszy zamiennik z serii 8E0 (sedan/avant) dla mojego 8H0 920 950H RB4 (cabrio)? Rok produkcji licznika ok. połowa 2004 a rok modelowy samochodu - 2005. I jest to nadal generacja B6.

Da się zrobić taki przeszczep?

ETKA wskazuje na 8H0 920 931T...

Pytam, bo na aukcjach nie ma kolorowych liczników wyskalowanych tylko km/h przeznaczonych do cabrio... same angole z czerwonym wyświetlaczem :/

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Witam. Pytanko mamw sprawie licznika. Muszę przelutować głośnik bo go jasna ch_Xera wzięła. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy jak odepne blaszki które trzymają dwa wyświetlacze z tyłu licznika to coś się zrypie? Czy jak zdejme ten wielki biały plastki to środkowy wyświetlacz też się odepnie??????????? Licznik od A4 B6 2003 z kolorowym FIS-em

Opublikowano

Nic się złego nie stanie, śmiało odpinaj :)
Przed ponownym montażem możesz PCB przemyć np. acetonem lub nawilżaną chusteczką do czyszczenia monitorów :)

Edytowane przez BeyerBrown

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Posiłkując się tabelką z pierwszego postu zakupiłem licznik w kolorze...

Czerwony ma numer 8e0 920 900F

Patrząc na tabelkę udało się znaleść

8e0 920 930 HX

I co?

Lipa...licznik nie pasuje...Kolega Ćwiara stwierdził, że imo jest w innym miejscu zapisane niż w starym...Także trzeba ją zaktualizować...znaczy tabelkę.

Edytowane przez Roboform550

Opublikowano
  • Autor

Posiłkując się tabelką z pierwszego postu zakupiłem licznik w kolorze...

Czerwony ma numer 8e0 920 900F

Patrząc na tabelkę udało się znaleść

8e0 920 930 HX

I co?

Lipa...licznik nie pasuje...Kolega Ćwiara stwierdził, że imo jest w innym miejscu zapisane niż w starym...Także trzeba ją zaktualizować...znaczy tabelkę.

Tabelka jest zgodna z Etką. Były nieliczne wyjątki, widocznie Ty masz taki przypadek. Tylko jakie immo jest u Ciebie? I jak możesz podaj mi VIN na PW

Edytowane przez Slawek

Opublikowano

Ori licznik ma nr immo od adresu 00 czyli pierwsza generacja. Ten licznik który wg vin i etki miał pasować ma immo nowsze wiec nie dało rady dopasować. W nr vin dziwi mnie jedna rzecz. Normalnie vin ma wauzzz8e_(tu powinna być cyfra od 0 do 6 a była literka Z).

Opublikowano

U mnie jest w tym miejscu X

Wysłane z mojego LG-D802

Opublikowano

Ori licznik ma nr immo od adresu 00 czyli pierwsza generacja. Ten licznik który wg vin i etki miał pasować ma immo nowsze wiec nie dało rady dopasować. W nr vin dziwi mnie jedna rzecz. Normalnie vin ma wauzzz8e_(tu powinna być cyfra od 0 do 6 a była literka Z).

Akurat w tych wczesnych licznikach można się nadziać i tak już jest. W nich nr licznika nie określa ściśle rodzaju immo.

A przekonać się można dopiero o tym, jak się odczyta zawartość.