Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to nie dziala. Jak Ross przykazal wpisuje pin, test, save. Nastepne w polu extra pokazuje moj vin przez ulamek sekundy i nastepnie "wskakuje" vin dawcy.

Opublikowano

Ale najpierw sie zalogowałeś pinem z nowego licznika a poźniej w kanale 50 wpisujesz pin ze starego licznika/ecu silnika? Oczywiście przed pinem wpisujesz 0 ?

Opublikowano

Tak, dokladnie tak robie. Teraz w nowym liczniku pin jest zmieniony, immo-id tez, ale VIN nie. Z przyuczeniem klucza nie ma problemu :facepalm: Chcialbym to ogarnac, nim uda sie zakupic kolor, by pozniej nie bylo problemow :(

Edytowane przez OskiUK

Opublikowano

Ale jak założysz kolor to też bedziesz musiał w nim vin zmienic. Zostało zczytać pamięć i ręcznie we wsadzie zmienić vin. Mi sie bardzo często zdarzało ze adaptacja w kanale 50 nie chciała przejść. Teraz to robie klon obszaru immo innym sprzętem.

Opublikowano

Wiem, wiem, ze w kolorze bede musial zmieniac. Chodzi mi o ogarniecie jak to dobrze zrobic nim je zakupie;) Adaptacja jako tako przechodzi, auto odpala i nie ma problemow. Tylko ten nieszczesny VIN. No nic, bede kombinowac, w koncu jak uwale zegary nie bedzie tragedii;)

Edytowane przez OskiUK

Opublikowano

Przed jakąkolwiek zabawą odczytaj wsad. W razie uwalenia zegarów wgrywasz wsad i licznik ożyje.

Opublikowano

Tak zrobie:) Dzieki za pomoc.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam!

koledzy mam a4 b6 z 2003.08 i licznik 8E0 920 900 L według tabeli 8E0 920 930 S.Ten drugi prawie nie do osiągnięcia.Jaki mogę wsadzić zamiennie żeby zadzialało.Mam interfejsik Vagdashcan mozna nim ogarnąć te liczniki ?

Opublikowano

Witam!

koledzy mam a4 b6 z 2003.08 i licznik 8E0 920 900 L według tabeli 8E0 920 930 S.Ten drugi prawie nie do osiągnięcia.Jaki mogę wsadzić zamiennie żeby zadzialało.Mam interfejsik Vagdashcan mozna nim ogarnąć te liczniki ?

Pytanie skąd kupiony. Wiele klonów uwala liczniki rb4/8.

Edytowane przez cwiara

Opublikowano

witam!

Mam chińczyka ,wsady z liczników VW przerabiałem i wgrywalem.Zadnego nie uwalilem. "cwiara" ktoś mi na pw napisał że jestes expertem w te klocki.JAki licznik mógłbym wsadzić do swojego małysza.

Opublikowano

witam!

Mam chińczyka ,wsady z liczników VW przerabiałem i wgrywalem.Zadnego nie uwalilem. "cwiara" ktoś mi na pw napisał że jestes expertem w te klocki.JAki licznik mógłbym wsadzić do swojego małysza.

Szafy VW VDO zrobisz ale z rb4/8 trzeba uważać. Jaki ten fejs, pomarańczowy?

Zobacz w pierwszym poście ,jest tabelka wg której dopasujesz sobie licznik po nr vin lub po tym jaki czerwony masz zamontowany :)

Opublikowano

Tak pomarańczowy. :)

mój win to 8E54A****** czyli licznik 8E0 920 931*** moje autko to modelowo rocznik 2004 .Liczników jest sporo na allegro widziałem 8E0 920 931 Q za 300zł ,8E0 920 931 P nie wiem który wybrać?

mój z vaga

Address 17: Instruments Labels: 8E0-920-9xx-8E2.LBL

Controller: 8E0 920 900 L

Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB4 D36

Czy te wszystkie to są już rb8 i w nich jest immo 4 czy ja mam w swoim immo 3 ,jak będzie z przyuczeniem .?

Edytowane przez darecki_M

Opublikowano

Ty masz u siebie immo 3, ale tym pomarańczowym klonem radze nie podchodzić do rb4. Sam kiedyś taki miałem i testowy licznik uwaliłem. 931Q i 931 P to są z B7 więc nie podejdą.

Opublikowano

czyli tylko z b6 z rocznika 2003 z benzyny ?,

czym zgrywasz wsady? ja mam ten poprawiony 5.29

Rozumiem że w grę wchodzi tylko adaptacja z vag ,przekopiowanie immo i reszty nie wchodzi w grę jak to było w VDO.

Opublikowano

Samo zgranie wsadu nic Ci nie da. Trzeba odpowiednie bloki immo ze wsadu skopiować. Ja mam ori magica i ori vag dash

Opublikowano

to przecież oczywiste ,czy mając zgrany wsad ,wystarczy edytować w hex i odpowiednie obszary skopiować czy ten wsad jest zaszyfrowany i trzeba go dekodować.

czy we wszystkich immo3 to są te same obszary czy każdy licznik ma w innym obszarze te same dane?

sorki za laickie pytanie ten magic to interfejs czy programik jaka jest jego pełna nazwa.

Opublikowano

Wsad jest zaszyfrowany i te interfejsy co wspomniałem same dekodują i kopiują odpowiednie adresy. Reszta to jest wiedza której się nie sprzedaje :)

Magic dash can to jest program powiązany z kablem.

Opublikowano

zrobiłem próbę zgrałem soft moim vagdash i zapisałem do pliku.No i niespodzianka po próbie załadowania softu z tego zapisanego pliku error.Czyli potwierdzam co pisałeś :facepalm: .Jakiej wielkości powinien być plik z softem.

Czy Poprawnie zgrany wsad powinien zawierać przy edycji programem vagdash VIN1,VIN2,immo itd

mój ma w trzech polach kolor czerwony.

Według mnie po edycji tego softu w hex są same zera.Interfejs nie podołał z dekodowaniem softu.

Popraw mnie jak się mylę.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale do siebie kolora powinienem szukac z koncowka 930 R,RX,T,TX ? I tak mniej wiecej ile mozna wylozyc za taki licznik?

Opublikowano

Licznik 300-400pln średnio chodzą,

Zakodowanie 150-200pln

Wysłane z mojego GT-I9070