Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne objawy turbo FILM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś byłem w Krk i jak wróciłem zauważyłem że turbina wydaje dziwny ćwiek , taki jak by gwizdanie ale takie jak by metaliczne , na biegu oczywiście objaw jest jak turbina zaczyna pompować , ale jak by delikatnie gaz dać to tego nie ma , na biegu jałowym przy dodawaniu gazu tego nie ma tylko jak energicznie damy gazu to przez ułamek sekundy jest taki pisk metaliczny czy coś , auto nie kopci i nie odczułem braku mocy

Opublikowano

Skoro podejrzewasz, że metaliczny pisk dochodzi z turbo to przed uruchomieniem silnika zdejmij wąż powietrza dochodzącego do turbo z obudowy filtra powietrza i ręką sprawdź luz wirnika po stronie zimnej turbo czyli po tej do której dochodzi powietrze z obudowy filtra. Następnie odpal silnik i wkręć go na obroty przysłuc**jąc się jednocześnie czy te odgłosy piszczenia dobiegają właśnie z tego wirnika bo możliwe, że trze on już o wewnętrzną stronę muszli zimnej turbosprężarki - jeśli tak to turbo to nie może dłużej pracować w tym silniku.

Opublikowano
  • Autor

Zanim to przeczytałem , kazałem kobiecie podgazować furę , i ten chwilowi\y pisk na biegu jałowym wydawał mi sie jak by dobiegał od odmy?? tak to sie nazywa?? jeszcze zauważyłem taki objaw że jak go podgazowała i kazałem przestać to było słychać delikatny pisk przez jakieś 10 sekund znów po gazowała i przestało

Opublikowano

Odma nie wydaje takich pisków.

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam miało być egr tak jak by z tej kopułki blaszanej lub gdzieś za tym cienkim przewodem gumowym , dodam że jak palcem przytrzymałem ten wężyk jak go wypiąłem to zasysa ,

P.s miesiąc temu zaślepiłem egr blaszkami

---------- Post dopisany 07-07-2013 at 13:23 ---------- Poprzedni post napisany 06-07-2013 at 20:29 ----------

---------- Post dopisany at 13:42 ---------- Poprzedni post napisany at 13:23 ----------

Opublikowano

Może gdzieś masz dziure w jakimś wężu??

Opublikowano
  • Autor

problem opanowany:wink: opanowany

Opublikowano

Co było przyczyną tego dźwięku ?

Opublikowano
  • Autor

Przyczyna była banalna , uszczelka z rurki co leci do egr przy kolektorze , kupiłem nową w ASO koszt 14zł30gr