Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z uruchomieniem - immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche to dziwne :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wiem, że to trochu dziwne (ale tak jest).... ale przysięgam żadnych czarów i egzorcyzmów nie uprawiam :naughty: zobaczymy co powie właściciel jak wróci z urlopa :> :> :>

Opublikowano

powie,ze mu zj....es auto i szykuj chajs na nowe :polew:

Opublikowano
powie,ze mu zj....es auto i szykuj chajs na nowe
:polew:
Opublikowano

prawdopodobnie i to bardzo poszla cewka, ale bez vaga i tak sie nie obejdzie.

przypadek sporadyczny - moglo byc gdzies na kabelkach zwarcie i tez immo zacznie ci mrugac, wtedy vag, zakodwac kluczyki i jazda, raptem 1 min zabawy. przy kluczykasz powinienes miec "tasiemke z kodami", kod jest pod zdrapka. zaprogramuj od razu wszystkie kluczyki bo inaczje nie beda odpalac, przekladasz je szybko do stacyjki i wlaczasz zaplon, gasnie immo, wylaczasz, wyciagasz i nastepny

bez vaga i tak sie nie obejdzie jak ci mruga immo, i nie ma zadnej opcji z przuaczaniem kluczykow, tak to by sobie kazdy mogl twoje autko odpalic

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

No i kupiłem żonce te Audi :tongue4:, 100 zł naprawa (musiałem wyciągnąć kompa i zawieźć kolesiowi).

Opublikowano

a co bylo zepsute?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

W sumie to nie wiem, po tej całej zabawie z immo kazałem to zlikwidować coby dalej nie mieć z nim problemów w przyszłości :rolleyes: Koleś odciął jakiś pin czy cóś takiego i spokój wieczny :cool1:

• 12 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich

Zdecydowałem się podpiąć ze swoim problem z immobilizerem w A4 B5 1.8 T AEB 1998 pod ten wątek, żeby nie tworzyć kolejnego. Problem z uruchamianiem silnika, który gasł zapalając na tablicy przyrządów kontrolkę  z Immobilizerem. W pamięci sterowników wyskoczyły błedy:

1. w ECU benzynowym [01]:

17978 - Sterownik silnika zablokowany przez immobilizer P1570 - 35- 00-

2. w ECU Instruments [17]:

01176 -Kluczyk
65-10 - Nieuprawniony - sporadyczny

01176 -Kluczyk
07-10 - Za niski sygnał -sporadyczny

Auta nie da sie odpalic zadnym z 3 kluczyków, wydaje mi się mało prawdopodobne żeby wszystkie 3 na raz padły. Czy zegary mogły "zapomnieć" kazdy z 3 kluczyków (procz serwisowego bo wyczytałem że nie ma on transpondera).
Posiadam kod PIN do auta.
Co sądzicie o wykonaniu wyzerowania i dopisania kluczyków ponownie?
Obawiam się trochę, że jeśli to problem z brakiem ciągłości odcinka przewodu zegary - antena immo to wyzeruje wszystkie 3 transpondery posiadanych kluczyków z pamieci zegarów i nie zakoduje ich ponownie.

Sprawdzilem i popsikałem kontaktem S po rozlaczeniu ze zlaczem cewki anteny immobilizera wtyk 2-pinowy z przewodami czarnym i zielonym. Wygląda normalnie, nie wiem jak wyjąć terminale z wtykow w celu dogięcia zeby nie uszkodzic złącza.

Cewke z wkładem stacyjki zdemontowałem i sprawdziłem na pinach rezystancje (23,5 Ohm) i indukcyjnosc uzwojenia cewki (1,5 uH). Czy mimo wszystko może być niesprawna?

Zastanawiam sie jeszcze nad wyjeciem zegarow i sprawdzeniu przejscia na obu przewodach miedzy zlaczem zegarow a wtykiem anteny immo.

Jeśli to nie pomoże to nie wiem co dalej robić. Czy macie może jakieś pomysły?

Immobilizera nie chciałbym deaktywować.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam
Paweł