derantis Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Witam. Klima działa jak nalezy tylko mam jeden problem .. Po przekroczeniu predkosci autostradowych wyłancza sie sprezarka i przestaje chłodzic:kwasny: ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika działa znowu.. nie wiem czym to moze byc spowodowane.. prosze o pomoc
iceman__89 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Mam to samo u siebie w B7:/ Dzisiaj zacząłem z tym walczyć ale ilość czynnika nie ma tu nic do rzeczy bo nabiłem czynnika tyle ile trzeba i dalej nic:/ Błędów też nie ma żadnych niestety. Jak ktoś coś wie to proszę o info jak ten problem rozwiązać
piotrsob1 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Coś mi się obiło o uszy że jak trzymamy gaz w podłodze, to zawór sterujący sprężarką klimy zmniejsza jej wydajność do zera, żeby nie zabierała koni potrzebnych do napędu fury
derantis Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Opublikowano 8 Lipca 2013 Dzis byłem od mistrza klimatologa. Sprawdził mi autko aparatura bosha i powiedział ze jest wszystko okey na kompie chodzi o układ elektryczny. Ale powiedział ze to moze byc usterka mechaniczna ... cos tam cos .. ogulnie mowil ze niechce filozofowac i bzdur opowiadac mi tylko gdy znowu bedzie sytuacja ze klima sie wyłaczy to mam sprawdzic czy tych rurka jest szron jak bedzie szron a nie bedzie chłodzic to walniety jest jakis osprzet w srodku auta a jezeli nie bedzie szronu czyli zimnej rurki to jest problem ze sprezarka a mianowicie jakies łozysko czy cos tam.powiedział ze układ dzieli sie na 2 czesci to co spreza i zamienia czynik w gaz i ta ktora rozprowadza po aucie.Ogulnie to niechciał mi wciskac kitow ze moze to moze tamto tylko kazał sprawdzi te rureczki gdy klima przestanie działac i przyjechac. Jak sprawdze to sie odezwe na 100%
iceman__89 Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Coś mi się obiło o uszy że jak trzymamy gaz w podłodze, to zawór sterujący sprężarką klimy zmniejsza jej wydajność do zera, żeby nie zabierała koni potrzebnych do napędu fury Masz rację. Większość układów klimatyzacji tak działa. Przy gwałtownym dodaniu gazu klimatyzacja się wyłącza na chwile po czym znowu się włącza. U mnie z kolei jest tak, że jak już się wyłączy przy wyższych obrotach (i nie mówie tu o gwałtownym wciśnięciu gazu tylko delikatnym zwiększaniu obrotów) to jak przytryzmuje auto na obrotach nie włącza się. Dopiero przy obrotach rzędu 1200-1800 znowu klimatyzacja chodzi
Rekomendowane odpowiedzi