Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CB UNIDEN PRO 520 XL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupujac w komplecie sprzedawca powinien Ci zestaw zestroic

tak sie nie stroi antene sie stroi do miejsca zamontowania a nie do radia. poczytajcie sobie na forum cb jaka jest kolejnosc co do nalepszego mozntazy napisze w skrócie od najgorszego do najlepszego magnes, uchwyt, dziura to tyle. jesli nie wierzycie to poczytajnie na www.cbradio.pl
Opublikowano

tak sie nie stroi antene sie stroi do miejsca zamontowania a nie do radia.

Kolego z całym szacunkiem ale to co wyczytałes na forum CB nieco odbiega od rzeczywistości. Fakt,powinno sie stroic antene ustawiona w danym miejscu,ale majac antene magnesowa i dostrajajac ja do radia,po przestawieniu w inne miejsce SWR sie nie zmienia,i uwierz jest to po stokroc sprawdzone. Druga sprawa,skoro piszesz że antene sie stroi do miejsca a nie do radia :shocked: toz to totalna bzdura, weź swoja antene i postaw w okreslonym miejscu,sprawdź SWR a później to samo zrób z inna antena postawiona w tym samym miejscu,oczywiscie z tym samym radiem,jak sądzisz SWR bedzie taki sam? jaki byłby sens takiego zestrajania? Każda antene trzeba zestroić (a przynajmniej sprawdzic SWR) z radiem z którym ma współpracowac!

Opublikowano
  • Autor

tak sie nie stroi antene sie stroi do miejsca zamontowania a nie do radia.

Kolego z całym szacunkiem ale to co wyczytałes na forum CB nieco odbiega od rzeczywistości. Fakt,powinno sie stroic antene ustawiona w danym miejscu,ale majac antene magnesowa i dostrajajac ja do radia,po przestawieniu w inne miejsce SWR sie nie zmienia,i uwierz jest to po stokroc sprawdzone. Druga sprawa,skoro piszesz że antene sie stroi do miejsca a nie do radia :shocked: toz to totalna bzdura, weź swoja antene i postaw w okreslonym miejscu,sprawdź SWR a później to samo zrób z inna antena postawiona w tym samym miejscu,oczywiscie z tym samym radiem,jak sądzisz SWR bedzie taki sam? jaki byłby sens takiego zestrajania? Każda antene trzeba zestroić (a przynajmniej sprawdzic SWR) z radiem z którym ma współpracowac!

a czy każda antena pasuje do każdego radia????

Opublikowano

Tak

Opublikowano

kazda antene jak zamontujesz w miejscu poprzedniej to musisz ja zestroic. a co do zastrajania do radia to jakos gosciu który zakładał mi antene to swojego reflektometru podłaczył tylko kabel od anteny a do radia nic nie podłaczał. akurat był przedemna klient któremu siadło radio i zakładał mu nowe z innej firmy niz poprzednie i jakos nie sprawdzał SWR. tylko sprawdzał pytajac sie mobili jak go słychac.

Opublikowano

kazda antene jak zamontujesz w miejscu poprzedniej to musisz ja zestroic. a co do zastrajania do radia to jakos gosciu który zakładał mi antene to swojego reflektometru podłaczył tylko kabel od anteny a do radia nic nie podłaczał. akurat był przedemna klient któremu siadło radio i zakładał mu nowe z innej firmy niz poprzednie i jakos nie sprawdzał SWR. tylko sprawdzał pytajac sie mobili jak go słychac.

Widze ze kolega cos tam poczytał na tym forum CB ale bez zrozumienia :kwasny: Pomyśl logicznie, jak mógł zestroic antene nie podłaczajac SWRki do radia? To z czym ta antene zestroił,z satelitą ? :evil:

Opublikowano

jak antenka ok 120 cm to polece ci w miare tanią Lemm At 1200 .. ale szczerze juz bym dolozyl i wzial Lemm At 71 lub Lemm At 1500 pare cm dluzsza na + :)

Opublikowano

Widze ze kolega cos tam poczytał na tym forum CB ale bez zrozumienia :kwasny: Pomyśl logicznie, jak mógł zestroic antene nie podłaczajac SWRki do radia? To z czym ta antene zestroił,z satelitą ? :evil:

poprosze go o zdjecia jego SWRki i zobaczysz[br]Dopisany: 31 Lipiec 2008, 19:39 _________________________________________________
nie wierz w te informacje co podaja bo na moje to sa nierealne do osiagniecia chyba ze idealne warunki ale to sie zdarza zadko chcesz porzadna to załóż taka np: http://www.allegro.pl/item404901389_antena_cb_performer_5000_pl_sirio_profesjonalna_.html http://www.allegro.pl/item410410841_antena_cb_president_wa27_vat_gwarancja_.html
Opublikowano
  • Autor

poprosze go o zdjecia jego SWRki i zobaczysz[br]Dopisany: 31 Lipiec 2008, 19:39 _________________________________________________
nie wierz w te informacje co podaja bo na moje to sa nierealne do osiagniecia chyba ze idealne warunki ale to sie zdarza zadko chcesz porzadna to załóż taka np: http://www.allegro.pl/item404901389_antena_cb_performer_5000_pl_sirio_profesjonalna_.html http://www.allegro.pl/item410410841_antena_cb_president_wa27_vat_gwarancja_.html

W zasadzie to myślałem o takiej około 100cm max 120

Opublikowano
http://inradio.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,929/category_id,123/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,45/vmcchk,1/ prosze takim analizatorem mi stroił antene :tongue4: kolego Skrzypek na 100 cm napewno nie osiagniesz 20 km ja mam 150 cm i mam jeszcze niedosyt moze pomysle za jakis czas o tej 200cm. oczywiscie zaczynałem od 100cm hustlera :wink4:
Opublikowano

Koledzy.

Wiem, że wszyscy Kochacie swoje niuńki.

Niestety, jeżlei chodzi o CB, tu nie ma miejsca na kompromisy.

Dziurka w dachy to podstawa, potem pożądna antena (ważniejsza niz samo radyjko)

POtem radio i pożądne zestrojenie.

Opublikowano
  • Autor

http://inradio.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,929/category_id,123/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,45/vmcchk,1/ prosze takim analizatorem mi stroił antene :tongue4: kolego Skrzypek na 100 cm napewno nie osiagniesz 20 km ja mam 150 cm i mam jeszcze niedosyt moze pomysle za jakis czas o tej 200cm. oczywiscie zaczynałem od 100cm hustlera :wink4:

co to jest 20km :polew:

wczoraj pod wpływem emocji poszedłem do sklepu i jest lemm 130cm. czy dobrze zrobiłem to się okaże :tongue4:

Antenka zamontowana na stałe na klapie bagażnika

dzisiaj jade zestaroić dam znać jakie efekty :>

Opublikowano

[q

[

Antenka zamontowana na stałe na klapie bagażnika

dzisiaj jade zestaroić dam znać jakie efekty :>

mam na stałe LEMM AT 900 w dziurce po telefonie (na błotniku) i jest rewelacja, będziesz zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

Na razie nie wypuszczalem sie poza miasto wiec trudno jest cokolwiek powiedziec o zasiegu.

Jutro wyskocze gdzies dalej i przetestuje

Jak narazie jestem zadowolony z zestawu :polew:

Opublikowano

No obyś tylko nie trafił na "PUSIE" jaka trochę pojeżdzisz z radyjkiem to napewno usłyszysz :kox:

Sprawnego i bez problemowego użytkowania :hi:

Opublikowano

Koledzy chcę kupic CB. Kolega polecił mi CB jak w temacie i antenę President Florida-antena ma byc jak najkrótsza a dobra, nie hce długiego bata. Ktoś ma doświadczenia odnośnie tego zestawu?

Opublikowano

Koledzy chcę kupic CB. Kolega polecił mi CB jak w temacie i antenę President Florida-antena ma byc jak najkrótsza a dobra, nie hce długiego bata. Ktoś ma doświadczenia odnośnie tego zestawu?

Dobry zestaw,na jakieś 5-7km na trasie możesz liczyć przy dobrej pogodzie :wink4:

Opublikowano

Ja zamontowalem radyjko President Harry II ASC + President Missouri, wszystko cacy tylko HID-y tak mi daja, ze sql musze sciagnac na 2-3 godzine bo inaczej lipa :confused4:

pamietajcie, ze UNIDEN PRO 520 XL to radyjko z jednym rodzajem modulacji, jak latacie poza granicami naszego kochanego kraju to mozecie trafic na klody pod nogami, w polandzie radyjko sprawuje sie dobrze

Opublikowano

Ja zamontowalem radyjko President Harry II ASC + President Missouri, wszystko cacy tylko HID-y tak mi daja, ze sql musze sciagnac na 2-3 godzine bo inaczej lipa :confused4:

Hmm,naprawdę Ci "sieja" HIDy ? Gdzies czytałem że poprzedni właściciel Twojego auta wkładał HIDy nie zakłócajace CB :cool1:

Co do zestawu- :good: