Aldis Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Koledzy, zauważyłem że żarówka prawego światła pozycyjnego świeci pulsując w regularnych odstępach. Pomyślałem że to kwestia przepalającej się żarówki i zabrałem się za wymianę w obu światłach żarówek na zakupione kiedyś diody Philipsa. Po wymianie lewej żarówki na diodę okazało się że ona też zaczęła pulsować. wymieniłem z powrotem na zwykłą żarówkę i teraz ta lewa żarówka (wczesniej nie migała) zaczęła pulsować. w końcu po wymianie obu żarówek na diody (pulsowały obie w równym tempie) i uruchomieniu silnika doszedłem do sytuacji w której lewa dioda świeci ciagłym światłem a prawa miga:) Co może być przyczyną? zaznaczam że nie jest to jakieś nieregularne miganie jak przy nie stykającej kostce ale regularne miganie w odstępach ok sekundy - krótkimi równymi mignieciami . Macie jakieś sugestie? Dzieki z góry!
?ukaj Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ostatnio pomagałem znajomemu z peugeota miał tak że lewa pozycja zaczęła mrugać , ale do tego mijania nie świeciły ale drogowe już tak więc porozbierałem lampe i okazało sie że po prostu było zwarcie w wiązce ,kabelki były poprzecierane , sprawdź czy jak dociśniesz którąś z wtyczek czy też ruszysz nią , to czy coś się zmienia. U ciebie może problem być gdzieś głębiej skoro z obu stron się świeci .
Rekomendowane odpowiedzi