Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprawa wyglada tak okolo roku temu mialem wypadek i zaraz po tym wypadl mi wyjazd nic nie zdarzylem ogarnac i za chwile zapomnialem o tym a w listopadzie tamtego roku skonczylo sie OC i teraz przychodzi ze musze zaplacic te 3 tys. jest jakis sposob zeby to jakos zmniejszyc albo cos? moge miec umowe ze auto zostalo sprzedane zaraz po kolizji ale nie bylo wyrejestrtowane da sie cos z tym zrobic jeszcze, czy juz za pozno?

Opublikowano

jeżeli przed końcem Umowy nie wypowiedziałeś jej u Ubezpieczyciela - Ten automatycznie ją przedłuża. nic już z tym nie zrobisz.

Opublikowano

Czyli bede musial zaplacic to wszystko, nawet jak auto "sprzedalem" nie wymowilem umowy a kupiec tez nic z tym nie zrobil?

Opublikowano

Niestety ja też kiedyś musiałem zapłacić OC za auto które zezłomowałem. To jest jakaś rękojmia czy coś.

Dziwi mnie te 3 tyś bo kwota dość spora

Opublikowano

Do płacenia dostałeś z funduszu gwarancyjneg? sprawdź w ubezpieczeni,czy nie przedluzyli OC automatycznie

Opublikowano

nie dostalem od ubezpieczyciela... to a ubezpieczyciel chce skierowac sprawe do windykatora wlasnie, chyba wtedy tyle to kosztowalo bo to caly pakiet byl. to co zaplace i polowe bede mogl odebrac;>? bo pol roku mija czy iles tam

Opublikowano

Jaki pakiet,automatycznie mogą tylko samo OC przedłużyć

Opublikowano

to cos kur** za duzo naliczyli... musze skoczyc do ubezpieczyciela bo dopiero wrocilem i dokladnie papierow nie widzailem tylko mama panikuje hehe