Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Zagadkowy problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Opowiem wszystko od początku abyście mogli mi pomóc w czym może tkwić problem, otóż wszystko się zaczęło od wyjazdu do anglii 1300km wszystko było w porządku gdy dojechałem na miejsce również po godzinie przepakowałem auto na noc i również było w porządku lecz gdy na następny dzień wstałem pedał hamulca wchodzi mi w podłogę no mówię co jest ostatnio wymieniałem cały zacisk lewy zacisk w prawym tłoczek bo się zapiekł z przodu już z rok temu tarcze z klockami (klocki są w dobrym stanie) to ja już nie wiem co się dzieję. Tak więc zacząłem szukać na forum jaka może być przyczyna doczytałem się że może to być serwo bądź pompa hamulcowa. pojechałem na szrot kupiłem, wymieniłem odpowietrzyłem każde koło i dalej to samo jedynie pedał zrobił się bardziej sztywny a serwo i pompę wyciągnąłem od 98r a mam 95r. Sprawdziłem wszystkie węże jest ok tak więc koledzy pomóżcie bo mi już ręce opadają albo ja źle odpowietrzam albo nie wiem.

Opublikowano

nie ucieka ci nigdzie plyn ktoryms zaciskiem

Opublikowano

Płyn nigdzie nie ubywa bo odpowietrzałem dzisiaj każde koło i bez poprawy dalej to samo. Jedynie na myśl mi przychodzi że może źle odpowietrzyłem. albo zapowietrzyłem abs nie wiem

Proszę chłopaki pomóżcie co może być przyczyną i mogę sam to zrobić bez pomocy mechanika zależy mi na czasie bo jeśli nie zrobię tego do wtorku to nie mam jak dojeżdżać do pracy.

P.S.

Właśnie byłem w aucie myśląc że coś wykombinuje odpaliłem silnik wcisnąłem pedał hamulca i przy wciśniętym pedale usłyszałem syczenie, to może być nie szczelny przewód do serwa , badź serwo a pompa?