Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kilka pytań odnośnie elekryki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam okazję nabyć b6 1.8t BFB z niemcowni z dobrej kasie w średnim wyposażeniu. Ogólnie dość długo szukam 1.8t w jakimś tam wypasie. Mam kilka pytań laika:

1. Ile jest czuników do samopoziomowania xenonu, są gdzieś jakieś schematy gdzie są ?

2. Kiedy dół przedniego i tylniego zderzaka jest nie zamalowany ( tzn w czarnym plastyku) ?

Czy jest to związane z kolorem auta, wyposażeniem ?

3. Czy seryjnie wychodziły b6 ze składanymi lusterkami ? Składały się auto podczas zamykania auta ?

4. Ile by mniej więcej kosztowało przerobienie instalacji pod pełne "auto włącznik" mając zwykły włącznik ?

5. O co kaman z tym solar dachem ?

6. Czy jak jest Coming/Leaving Home to ma się instalację w wersji high ?

7. Przeglądając forum niekiedy natykam się z światłami DRL + przełącznik koło włącznika świateł, czy owy włącznik jest seryjny ?

8. Przyśpieszenie na suchej Quattro jest gorsze ? Czego nie wolno/trzeba uważać robić mając Quattro?

9. Czy każda b6 ma rozkładaną tylnią kanapę ?

Prosiłbym o konkretne odpowiedzi. Dziękuje

Opublikowano

1. są dwa , schemat ma ELSA

2. wyposażenie

3. nie

4. jest wątek. http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/

5. chłodzi auto, nie otwiera się tylko uchyla. Zamiast używać akuMULATOR, generuje napięcie na wentylator wnętrza

6.tak

7. DRL to B7

8. nie wiem, nie mam

Opublikowano
1. są dwa , schemat ma ELSA

2. wyposażenie

3. nie

4. jest wątek. http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/

5. chłodzi auto, nie otwiera się tylko uchyla. Zamiast używać akuMULATOR, generuje napięcie na wentylator wnętrza

6.tak

7. DRL to B7

8. nie wiem, nie mam

male sprostowanie ad.3 wychodziły wersje z seryjnie składanymi lusterkami zewn. Nie skladaja sie jednak automatycznie po zamknieciu auta, trzeba to zrobić pokrętłem w kabinie

Ad 9. nie każda wersja miała dzieloną kanapę

Opublikowano

dziękuje bardzo