Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat i czujnik cieczy chłodzącej G2 G62 w Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

G2 sprawdzasz na 49 kanale

Opublikowano

witam czujnik G2-G62 wymieniony, termostat jeszcze raz sprawdzony i otwiera przy 88,temperatura na blacie dochodzi do 90 i ani drgnie,ale na kanale 49 pokazuje 13,a na 51 00,może ja mam wersje klimatronika po lifcie?jakie są kody do poliftowego?

W poliftowym te kody nie działaja wiec masz przed II liftem.

Na kanale 49 skala zaczyna sie od 30 wiec to raczej niemożliwe, żeby pokazywało 13

51 to dochodzi do 90 i tak trzyma cały czas u mnie nawet z padniętym teromstatem było 90*C

Opublikowano

W B5 po lifcie działają :naughty:

W B6 nie działają :gwizdanie:

Opublikowano

W B5 po lifcie działają :naughty:

W B6 nie działają :gwizdanie:

Popieram prawdę prawi mój błąd :gwizdanie:

Opublikowano

ni wiem jak wy te kody w tym klimatroniku wpisujecie,ze wszyscy macie zblizonom temperaturę do normalnej?ja znalazłem instrukcje na akp,może cos nie tak?może ktoś tu wrzucić instrukcje która na pewno zadziała? :confused4:[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 23:13_________________________________________________kody u mnie nie działają,ale problem rozwiązany winny był czujnik G2-G62 Po wymianie temperatura na blacie 90 i ani drgnie,dzięki za rade :good:

Opublikowano

ni wiem jak wy te kody w tym klimatroniku wpisujecie,ze wszyscy macie zblizonom temperaturę do normalnej?ja znalazłem instrukcje na akp,może cos nie tak?może ktoś tu wrzucić instrukcje która na pewno zadziała? :confused4:[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 23:13_________________________________________________kody u mnie nie działają,ale problem rozwiązany winny był czujnik G2-G62 Po wymianie temperatura na blacie 90 i ani drgnie,dzięki za rade :good:

Jak to moze nie działac?

Wciskasz obieg zamkniety na klimatroniku i przytrzymujesz + nawiew na szybę (strzałka w górę). i musi działac!

Opublikowano

no chyba tak robiłem?a możesz mi opisać po kolei jak ty to robisz u siebie?

Opublikowano

Włączanie/uruchamianie kodów klimatronika w A4 B5

Zdjęcia zapożyczone od kolegi cerB :hi:

Panel przed liftem :

Pb4O9.jpg

Panel po lifcie :

9Ekir.jpg

Teraz chyba już wszystko jasne :cool1:

Opublikowano

dzięki kolego,o to mi chodziło.na 49 mam 93 a na blacie 90 :good:

Opublikowano

dzięki kolego,o to mi chodziło.na 49 mam 93 a na blacie 90 :good:

No to masz wszystko w porządku tylko sie nie zdziw jak w korkach na 49 wzrośnie temp do 98 a czasem więcej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy to ja już rozkładam ręce :confused4:

Dziś wymieniłem czujnik G2/G62

Przed wymianą temp silnika skakała sobie od 40oC do 90oC a na zegarach twardo 90oC - sprawdzone vag'iem

Po wymianie na zegarach 60-62oC a temp silnika 90oC :shocked:

Czyżbym kupił skopany czujnik?? :wallbash:

HELP

Opublikowano

A jaki założyłeś czujnik oryginalny?Ja wymieniłem termostat + czujnik oryginały i chula :hi:

Opublikowano

no właśnie czujnik miałem niebieski i kupiłem zamiennik koloru szarego?! :shocked:

Opublikowano

no właśnie czujnik miałem niebieski i kupiłem zamiennik koloru szarego?! :shocked:

To już sobie odpowiedziałeś. Kup oryginalny czujnik w ASO i problem powinien zniknąć.

Opublikowano

no właśnie bo z zamienników to opony możesz kupić :bicz:

jeśli chodzi o takie sprawy to tylko oryginał :kox:

Opublikowano

dziś oddałem czujnik i wymieniłem na oryginalny koloru zielonego (ponoć to ten sam co niebieski) :confused4:

Teraz na zegarach mam 90oC a na klimatroniku na kanale 49 85oC. Podłączyłem Vag'a dla pewności i pokazywało mi 87,3oC :wallbash:

Wygląda na to że jeszcze będę musiał zmienić termostat :embarrassed:

Czy się mylę??

Opublikowano

dziś oddałem czujnik i wymieniłem na oryginalny koloru zielonego (ponoć to ten sam co niebieski) :confused4:

Teraz na zegarach mam 90oC a na klimatroniku na kanale 49 85oC. Podłączyłem Vag'a dla pewności i pokazywało mi 87,3oC :wallbash:

Wygląda na to że jeszcze będę musiał zmienić termostat :embarrassed:

Czy się mylę??

O 2,3*C nie ma co się zabijać to normalny bład pomiarowy i teraz wsio masz ok taki bład w odczycie temp to nie błąd.

Opublikowano

a czy temp silnika nie powinna być wyższa niż 87,3*C ??

termostat zaczyna się otwierać dopiero przy 87*C :mysli:

Opublikowano

a czy temp silnika nie powinna być wyższa niż 87,3*C ??

termostat zaczyna się otwierać dopiero przy 87*C :mysli:

Zrób kilkanaście/kilkadziesiąt km i potem sprawdź temp. VAGiem czujnika/ów G2 i G62 ... 87,3oC to dobra temp. :good: ... przypuszczam , że zrobiłeś tylko kilka km kiedy wskazówka na zegarach zaczęła wskazywać 90oC

Opublikowano

tak jak kolega [robert]napisał pojezdzij trochę,najlepiej jakaś mała trasa i wtedy sprawdź na kanale 49.nie pamiętam ale powinno pokazywać trochę więcej niż 90[92-3]u mnie tak było po wymianie na nowy termostat.jak kupiłem termostat to stary i nowy do gara do tego termometr, stary otwierał się szybciej.