Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z nowymi klockami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Mam dziwny problem otóż po raz pierwszy zabrałem się na wymiane tarcz i klocków w mojej B5.:decayed:

Demontaż tarczy i zacisku przebiegł bez problemu. Problem powstał wtedy gdy włożyłem nowe klocki w zacisk i chciałem nałożyć go na tarcze.

Jeden klocek (z czujnikiem)wystarczająco schował się w zacisku( na tloczku) lecz drugi znacznie wystawał poza zacisk co uniemożliwiało mi dalsze działania ,nie moge nałożyć go na tarcze. :facepalm::doh:

Prawdopodobnie jest jakas "głupota" o której nie mam pojęcia. No ale cóż , proszę o wyrozumiałość i pomoc w problemie :thumbup1:

Opublikowano

Nie bardzo qumam o co Ci chodzi.

Mazz jakies zdjecia ?

Tloczek nie wszedł do konca ?

Opublikowano
  • Autor

Zdjęć nie mam. Wszedł do końca lecz klocek bez czujnika wystaje poza zacisk i przez to nie moge nałożyc go na tarcze :facepalm: nie wiem jak inaczej moge to wytlumaczyć

Opublikowano

Moze zacisk jest od tarczy niewentylowanej

Zmierz odleglosc od tłoczka do kłów w jednym i drugim zacisku.

Opublikowano
  • Autor

zaciskk.jpg

Zakreskowane pole to klocek po zalozeniu wystaje poza krawedzie jarzmy. nowe tarcze są identyczne jak stare wentylowane 280

---------- Post dopisany 16-08-2013 at 10:56 ---------- Poprzedni post napisany 15-08-2013 at 16:13 ----------

Panowie pomożecie? w czym tkwi problem? klocki za grube?:decayed: stare tarcze tez były 280 wentylowane i wszystko jak widac działało poprawnie.. moze to wina tego ze na jarzmie u mnie był "zapieczony" ten jeden tłoczek drugi dzialal poprawnie?

Opublikowano

Sprawdz to co Ci już pisałem

Opublikowano
  • Autor

Tylko teraz sprawa wyglada tak ze jeden tłoczek na jarzmie był zapieczony, zaś jak skrecilem drugi to klocek schowal się na styk i nachodzilo na tarcze. Gdyby drugi był działający to było by po problemie.

Problem tkwi w jarzmie moim zdaniem

Opublikowano
Zdjęć nie mam. Wszedł do końca lecz klocek bez czujnika wystaje poza zacisk i przez to nie moge nałożyc go na tarcze :facepalm: nie wiem jak inaczej moge to wytlumaczyć

Klocki wkłada się w jarzmo na górę zacisk więc nie bardzo rozumie jak klocek nie wchodzi i wystaje?? Zrób zdjęcia jak to wyglada na aucie jak nie wchodzi. A na przyszłość rada jak nie wiesz jak to zrobic oddaj do mechanika to w końcu hamulce czyli bezpieczeństwo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wszystko się wyjaśniło. Głupia sprawa. Zapieczone prowadnice jarzma. Nie dało się odratować starej prowadnicy, zapiekła się na amen w środku jarzma. Pomogło rozwiercenie jarzma z drugiej strony i wybicie prowadnicy. W żaden sposób nie osłabia to jarzma. Rozwiercenie zostało oczywiscie zaślepione śróbą ,0 śladów po naprawie. Kupilem zestaw naprawczy prowadnic nasmarowalem i wszystko elegancko śmiga. Każdemu radze sprawdzić stan prowadniczego bo potem mogą być problem z nierównomiernym scieraniem klocka i złym hamowaniem. W razie pytań proszę na priv. Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Narobiles się jak głupi a jarzma i trzpienie sa za grosze

Opublikowano

Ale jaka satysfakcja z wlasnego dziela, to sie ceni:wink:

Opublikowano
  • Autor

No cóż jak nie dopilnowałem to i są takie skutki. Człowiek uczy się na błędach.

A co do jarzma uwierz mi ,że nikt nie forum ani żadnym serwisie allegro/tablica nie miał do zaoferowania mi NAWET całego zacisku pod 280 wentylowane ;)

Opublikowano

280mm to juz zabytek

Mogles od razu dac 288/25mm

Opublikowano
  • Autor

Nie chciało mi się bawić , mi wystarcza to co jest ;)