Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0 TDI 204 km rozrząd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledze w aucie strzelił rozrząd, tzn. nie wiem jeszcze czy się przestawił czy pękł. Jaki jest w tym momencie koszt części i wymiany rozrządu i gdzie jest jakiś polecany warsztat w okolicy Włocławka? Najlepiej max do 100 km. Do zrobienia będzie pewnie jeszcze głowica, warto robić czy lepiej kupić górę silnika?

Opublikowano

sam kpl rozrząd w tym silniku z robocizną 7-8 tys zł poza ASO - plus ewentualne uszkodzenia głowicy itp

Opublikowano

części bez drobnicy - około 5000 ASO- raczej nie dostaniesz zamienników. Koszt zrobienia jednej głowicy- około 1000. Do tego robocizna.

Polecam przy okazji wymienić hydraulikę zaworową (niewielki koszt przy naprawie głowicy).

W zależności od tego co się stało (który napinacz siadł) i jakie są uszkodzenia - da się zrobić lub na śmietnik.

Łap temat:

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/3-0-tdi-rozrzad-przestrodze-zdjecia-235954/

Opublikowano

Jaki przebieg miało auto ? Bardzo gobyło słychać przy odpaleniu zanim strzelił ?

Wyjmij silnik i sprawdz co do naprawy czasami taniej kupić "nowy" niz robić a stary sprzedasz na części.

Pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano

..to jest własnie najgorsze,że koszt wymiany takiego rozrządu to bez mała 1/3 ceny auta !!!!!  kolega " Mikołaj 85 " - dobrze Ci podpowiada. Kupić drugi silnik ( koniecznie z udokumentowanym przebiegiem !!! ). Sam kiedyś szukałem 3- litrowego egzemplarza,ale te które znajdowałem albo miały spokojnie ponad 200.00 tys. nalatane albo były 10 -latki z rewelacyjnie niskim przebiegiem......nie do końca rzetelnie udokumentowane.

Opublikowano
sam kpl rozrząd w tym silniku z robocizną 7-8 tys zł poza ASO - plus ewentualne uszkodzenia głowicy itp

Takie koszty? Proponuje poszukac koledze jakiegos znajomka, ktory pracuje w sklepie z czesciami samochodowymi. Wtedy rozrzad po cenie hurtowej mozna dorwac za +/- 2000zl. Wiec sporo zostaje w kieszeni. A za robote to kazdy Cie policzy, bo niestety rozrzad jest z tylu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Pod Warszawa 5k z robota. Wiem bo robilem

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 10.02.2018 o 09:41, d4ri0 napisał:

Pod Warszawa 5k z robota. Wiem bo robilem

Gdzie dokładnie ?