Majes86 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Koledze w aucie strzelił rozrząd, tzn. nie wiem jeszcze czy się przestawił czy pękł. Jaki jest w tym momencie koszt części i wymiany rozrządu i gdzie jest jakiś polecany warsztat w okolicy Włocławka? Najlepiej max do 100 km. Do zrobienia będzie pewnie jeszcze głowica, warto robić czy lepiej kupić górę silnika?
dziadek Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 sam kpl rozrząd w tym silniku z robocizną 7-8 tys zł poza ASO - plus ewentualne uszkodzenia głowicy itp
melman_zyrafa Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 części bez drobnicy - około 5000 ASO- raczej nie dostaniesz zamienników. Koszt zrobienia jednej głowicy- około 1000. Do tego robocizna. Polecam przy okazji wymienić hydraulikę zaworową (niewielki koszt przy naprawie głowicy). W zależności od tego co się stało (który napinacz siadł) i jakie są uszkodzenia - da się zrobić lub na śmietnik. Łap temat: http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/3-0-tdi-rozrzad-przestrodze-zdjecia-235954/
mikolaj85 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jaki przebieg miało auto ? Bardzo gobyło słychać przy odpaleniu zanim strzelił ? Wyjmij silnik i sprawdz co do naprawy czasami taniej kupić "nowy" niz robić a stary sprzedasz na części. Pozdrawiam
megafaka Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 ..to jest własnie najgorsze,że koszt wymiany takiego rozrządu to bez mała 1/3 ceny auta !!!!! kolega " Mikołaj 85 " - dobrze Ci podpowiada. Kupić drugi silnik ( koniecznie z udokumentowanym przebiegiem !!! ). Sam kiedyś szukałem 3- litrowego egzemplarza,ale te które znajdowałem albo miały spokojnie ponad 200.00 tys. nalatane albo były 10 -latki z rewelacyjnie niskim przebiegiem......nie do końca rzetelnie udokumentowane.
muunv Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 sam kpl rozrząd w tym silniku z robocizną 7-8 tys zł poza ASO - plus ewentualne uszkodzenia głowicy itpTakie koszty? Proponuje poszukac koledze jakiegos znajomka, ktory pracuje w sklepie z czesciami samochodowymi. Wtedy rozrzad po cenie hurtowej mozna dorwac za +/- 2000zl. Wiec sporo zostaje w kieszeni. A za robote to kazdy Cie policzy, bo niestety rozrzad jest z tylu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
d4ri0 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Pod Warszawa 5k z robota. Wiem bo robilemWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
WydRos Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 W dniu 10.02.2018 o 09:41, d4ri0 napisał: Pod Warszawa 5k z robota. Wiem bo robilem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gdzie dokładnie ?
Rekomendowane odpowiedzi