Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmienne wskazania - czy to termostat czy czujnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co kilka uruchomień silnika wskazówka temp silnika na desce wskazuje 0 st. lub dochodzi do 90 i spada do zera i tak w kółko lub zatrzyma się przy jednej z tych 2 pozycji - nigdy w innej. Na kanale 49 jeśli wskazówka 0 to tam 30st jeśli na szafie 90 to tam 90-94st. Jeśli jadę i mam 90st a wskazówka opada to na kanale też , zatrzymuje samochód, wyłączam zapłon odpalam jeszcze raz silnik i jest ok czyli 90st. Pytanie termostat czy tylko czujnik?

Opublikowano

mialem to samo. wymienilem czujnik i jest ok. wskazowka na blacie non stop 90 st.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie pokazuje max 70, po przejechaniu ok 50km spada do min. brak błędów silnika (vag)

czujnik do wymiany czy termostat ?

Opublikowano

u mnie pokazuje max 70, po przejechaniu ok 50km spada do min. brak błędów silnika (vag)

termostat

Opublikowano

czy byl w warsztacie temat o zmianie termostatu w ADR? nie moge takiego zlokalizowac. jesli tak prosze o linka.[br]Dopisany: 26 Październik 2008, 11:37_________________________________________________pytanie 1 wciaz aktulane.

Drugie jest nastepujace. popytalem troche na allegro i mam takie oferty termostatow:

1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=467193502 gosciu ma do ADR za tyle samo co na tej aukcji 22PLN + wys

2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=451401487 ten ponoc pasuje do ADR 60 PLN plus wysylka

3. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=466315212 tu moge miec Wahlera za 46 plus wysylka

Wiec Stahlter czy Wahler?

Opublikowano

wahler, a wymiana jest bardzo prosta i zrobisz to sam jak masz kanal. Sciagniesz pokrywe pod autem to go latwo zlokalizujesz

Opublikowano

wyżej nex odpisał ze termostat...

odnalazłem loga z vaga sprzed miesiąca był błąd 16500 - czujnik temp - błąd sporadyczny - po wykasowaniu - nie pojawia sie już...

nadal termostat czy czujnik ? :(

Opublikowano

U mnie nie spada do zera, no, może chwilę po uruchomieniu silnika zalicza doła, ale powoli, baardzo powoli dochodzi 90 i bardzo często dojść nie może.

Na kanale 49 oscyluje zazwyczaj koło 75 - 80 st. C.

Poobserwuję go jeszcze chwilę, czy po zrobieniu elektroniki silnika coś się mu nie poprawiło, ale widzę, że w tych warunkach raczej bez wymiany termostatu się nie obejdzie :(

A u mnie to rozbiórka połowy samochodu :confused4:

Opublikowano

Suli przy wymianie rozrzadu to zrobisz

Opublikowano

Raczej nie, bo rozrząd wymieniałem jakieś 8 tyś. km temu i raczej szybko taka okazja nie powinna (odpukać w niemalowane :wallbash::wink4: ) się trafić :no:

Opublikowano

Raczej nie, bo rozrząd wymieniałem jakieś 8 tyś. km temu i raczej szybko taka okazja nie powinna (odpukać w niemalowane :wallbash::wink4: ) się trafić :no:

trzeba bylo pomyslec o wymianie termostatu jak wiesz ze jest taki a nie inny dostep :)

Opublikowano

Wtedy wszystko grało, a poza tym ja byłem jeszcze zupełny szczypiorek :decayed: i nie miałem pełnej świadomości co to jest eSa :sorry:, i że to coś więcej niż kombi z napędem quattro :tongue4: :gwizdanie:

Opublikowano

otoz tak. rok temu wymienilem czujnik bo wskaznik raz pokazywal 90 raz opadal w sekunde do min. wymienilem i ok. przyszla zima. w miescie ok - wskazowka na 90. na trasie niestety przy wiekszych predkosciach schodzila do 80 nawet. dzisiaj wymienilem termostat. sporo szukalem na temat termostatow na necie. otoz firmy takie jak Stahlter i Wernet to szajs. jedynie sluszny wybór to ori za 80 w ASO lub Wahler niemiecki. ja dostalem Wahlera za 46 na necie od goscia "danielloss". "skodexauto" nie mial do ADR. Za Wahlera w sklepie chcieli 70 PLN. teraz nie dosc ze temp rosnie w duzo szybszym tempie do 90, to trzyma non stop 90 niezaleznie od warunkow. i tak ma być