Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ciśnienie w cylindrach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuję się doradzić jakie ciśnienie powinno być w cylindrach w mojej adzi b6 1.8T 163KM multi jestem już po wstępnym badaniu(wstępnym dlatego że manometr miał delikatnie uszkodzoną tą gumę co się wkłada w miejsce świecy i nie wiem czy to nie miało wpływu na badanie) i wyszło mi coś takiego cylinder 1 11bar cylinder 2 12bar cylinder 3 12bar cylinder 4 11bar z góry bardzo dziękuję za pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Witam.Nie najgorzej,wlej po30gr.oleju w cylindry i ponów pomiar.Powoli zawory tracą szczelność .Powinno być min13 bar.

Opublikowano

Moj ma cisnienie na kazdym 12,5 bara. Licznik wskazuje 411kkm przelotu. Nie wiem czy ori ja nim zrobilem 250kkm na lpg.

Kolego z tego co cxytalem to te silniki moga pracowac do 8 bar na cylinder wiec silnik ok.

A silniki turbo maja mniejsza kompresje niz wolnossace.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki wielkie moja ma najechane 290 000 tak że chyba rzeczywiście ciśnienie nie najgorzej a jeszcze jedno pytanko pomiaru powinno się dokonywać na zimnym czy ciepłym silniku z gazem do dechy czy bez gazu??? pozdrawiam

Opublikowano

Odnosnie temp zdania sa podzielone. Gaz do dechy i wykrecone wszystkie swiece.

Opublikowano
  • Autor

ok tak robiłem gaz w podłogę i wszystkie świece wykręcone tylko temp silnika była no gdzieś z 40 może 45st dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

dokładnie silniki z turbo nie muszą mieć np. po 13 bar minimum to 10 bar sołtys85 !

Opublikowano

9-14 bara z różnicą do 3 bar między garami.

Opublikowano
dokładnie silniki z turbo nie muszą mieć np. po 13 bar minimum to 10 bar sołtys85 !

A jakie wiarygodne zrodlo znalazles skoro na mnie krzyczysz?

Opublikowano

kolego sołtys85 nie krzycze źle zinterpretowałeś wykrzyknik ale nie ważne nie denerwuj się a jeśli chodzi o źródło to mi tak powiedział kumpel co pracował w ASO VW