Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jakie kolory są do pamięci ? czy poznajmy po tym że są kable zmostkowane i wtedy na bank jest pamięć?

Opublikowano
10pin to na 100% składane elektrycznie tyle wiem :P i dobrze mówisz odpowiada za to 9 i 10 pin. W 10 pinach też jest fotochrom,ale nie zawsze jest wkład z nim. no a el podgrzewane i el regulowane to już standard tylko nie raz zdarza się że również nie ma wkładu do podgrzewanych luster, ale instalka jest w standardzie. Wyżej może być powyżej 10pin to już są różne układy z tego co zaobserwowałem. Przeważnie 14pin jest już z pamięcią

Mam lustra składane, więc wynika, że 10 - PIN. Z tego co piszesz, to w ciemno kupuję wkłady, montuję i tylko kodowanie i wsio w pariadkie???

Opublikowano
10pin to na 100% składane elektrycznie tyle wiem :P i dobrze mówisz odpowiada za to 9 i 10 pin. W 10 pinach też jest fotochrom,ale nie zawsze jest wkład z nim. no a el podgrzewane i el regulowane to już standard tylko nie raz zdarza się że również nie ma wkładu do podgrzewanych luster, ale instalka jest w standardzie. Wyżej może być powyżej 10pin to już są różne układy z tego co zaobserwowałem. Przeważnie 14pin jest już z pamięcią

Mam lustra składane, więc wynika, że 10 - PIN. Z tego co piszesz, to w ciemno kupuję wkłady, montuję i tylko kodowanie i wsio w pariadkie???

chodzi Ci o wkłady grzania czy fotochromatyczne?

Opublikowano

chodzi Ci o wkłady grzania czy fotochromatyczne?

Chodzi o fotochrom, grzanie mam.

Opublikowano
  • Autor

Jak jest luzem czarna wtyka 2 PIN pod wkładem lusterka to mamy instalke pod fotochrom :wink:.

Opublikowano
Jak jest luzem czarna wtyka 2 PIN pod wkładem lusterka to mamy instalke pod fotochrom :wink:.

Gibons napisał, że "W 10 pinach też jest fotochrom,ale nie zawsze jest wkład z nim", a ty, że wtyka 2 - pin luzem... :eusathink:.

Opublikowano
  • Autor

...........i ma racje :wink:

A ta wtyka 2PIN jest luzem jesli brak wkładu fotochrom

Opublikowano

Gibons napisał, że "W 10 pinach też jest fotochrom,ale nie zawsze jest wkład z nim", a ty, że wtyka 2 - pin luzem... :eusathink:.

przygotowana instalka domniewam, pod podłączenie do fotochromu lusterka wew :wink:

Opublikowano
  • Autor
Wtyka 6 PIN podstawowa :wink: :

- pin 3 ( 2 kabelki masa kierunek ,grzanie )

- pin 5 ,8 (V17) - silnik ustawiania kierowcy

- pin 7 - (V149) - silnik ustawiania kierowcy

- pin 11 zarowka kierunku

Wtyka 10 PIN :wink: :

- pin 3 ( 2 kabelki masa kierunek ,grzanie )

- pin 5 ,8 (V17) - silnik ustawiania kierowcy

- pin 7 - (V149) - silnik ustawiania kierowcy

- pin 11 zarowka kierunku

- pin 9,10 (V121) składane lusterka

- pin 2,6 - fotochrom ***

*** jest instalacja ale moze być brak wkładów fotochrom

Opublikowano

Koledzy czy silnik składanego lusterka z A6 C6 będzie pasował do lusterka B8 .

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Koledzy czy silnik składanego lusterka z A6 C6 będzie pasował do lusterka B8 .

Pozdrawiam

Tak :wink:

Opublikowano

a lustra łamią się też lekko w górę? :eusathink:

czy tylko przedlift?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz ,lustra od A6 mam przedliftowe

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odpowiedz ,lustra od A6 mam przedliftowe

Pasują od 2009 :wink:

Opublikowano

Czyli od 2005 do 2009 silniczki nie będą pasowały.

Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem nie trzeba mieć przełącznika sterowania lusterkami z funkcją do składania. Lusterka składają się i rozkładają. Błędów na kompie nie ma. :naughty:

Opublikowano

A co w ogóle daje ten włącznik? Można "ręcznie" złożyć nim lusterka? Bo ustawienie czy będą się składały po zamknięciu zamka centralnego ustawia się w MMI, nie?

Opublikowano

Tak można za pomocą przełącznika w każdej chwili złożyć

Opublikowano
  • Autor
A co w ogóle daje ten włącznik? Można "ręcznie" złożyć nim lusterka? Bo ustawienie czy będą się składały po zamknięciu zamka centralnego ustawia się w MMI, nie?

Wtedy w MMI mozesz to dac w pozycji ON/OFF